Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ŠK Triglav Krško ponovno med najboljšimi šahovskimi klubi v Sloveniji

Objavljeno: Četrtek, 16.01.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20191217_183643
Konec leta 2019 je Šahovska zveza Slovenije tradicionalno objavila končno lestvico najboljših šahovskih klubov za leto 2019 v konkurenci več kot 50 šahovskih klubov, ki aktivno delujejo v Sloveniji.

Na te rezultate smo se spomnili ob sprejemu najboljših šahistov in šahistk iz našega kluba, zahvalili pa smo se tudi vsem ostalim sodelujočim v klubu, ki so kakor koli pomagali pri delovanju naše sredine.
 
20191217_183715
Tako smo v letu 2019 dosegli končno 3. mesto v mladinski konkurenci in skupno 4. mesto v vseh kategorijah, kjer klub nabira točke preko celotnega leta. ŠK Triglav Krško je tako v zadnjih petih letih v družbi šahovskih klubov Radenska Pomgrad, ŠK Komenda, ŠD Kočevje, ŠK Nova Gorica, ŠD Krka Novo mesto, ŽŠK Maribor in Celjski ŠK eden od klubov, ki se redno uvršča med pet najboljših klubov v Sloveniji, je pa hkrati eden od redkih klubov, ki večino svojih uspehov dosega z doma vzgojenimi mladimi šahistkami in šahisti, kar kaže na zelo dobro delo pri šahovski vzgoji mladih sil, hkrati pa smo ponosni tudi na to, da so vsi mladi šahisti in šahistke zelo uspešni tudi v šolskih sredinah.
 
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo za pomoč vsem našim sponzorjem, Občini Krško in županu magistru Miranu Stanku za vso podporo tekom tega obdobja, ker bi brez njihove pomoči zelo težko udejanjali naše poslanstvo in vizijo. Zahvala gre tudi vodilnim v klubu na čelu s predsednikom magistrom Vojkom Sotoškom za zaupanje in podporo, ne nazadnje pa tudi staršem, ki zaupajo svoje otroke našim trenerjem v upanju, da jim bodo predali najboljše, kar jim ti v šahovskem in osebnostnem razvoju lahko dajo.

Vir: ŠK Triglav Krško
« Nazaj na seznam