Časopis za pokrajino Posavje
26.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupinski rekreativni športi še nimajo »zelene luči«

Objavljeno: Četrtek, 14.05.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Tenis, Sevnica (3)

Ob upoštevanju priporočil in varnostnih ukrepov je igranje tenisa na prostem dovoljeno.

Epidemiološka situacija glede širjenja okužbe s koronavirusom se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa in dovoljeno je tudi izvajanje nekaterih športnih aktivnosti.

Odlok, ki velja od 18. aprila, dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v lastni občini na odprtih javnih krajih in ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb in tako je mogoč rekreativni tek, kolesarjenje, golf, joga, tenis, badminton in balinanje – za ostale skupinske športe, kot so košarka, rokomet in odbojka, sprostitev ukrepov (še) ne velja. Če vas kljub temu premami želja, da bi zaigrali s prijatelji na katerem izmed nogometnih, košarkarskih ali odbojkarskih igrišč, vas lahko obiščejo policisti in vzamejo vaše osebne podatke ter jih posredujejo zdravstvenemu inšpektoratu. Le-ta vodi prekrškovne postopke z izrekom glob po zakonu o nalezljivih boleznih, ki za posameznike predvideva globo od 42 do 417 evrov.

20181025_170254 (2)

Igra, v kateri je igralcev več, (še) ni dovoljena (foto: arhiv PO).

Če vas torej zamika igranje nogometa na zelenici ali na asfaltnem igrišču v domači ulici ali igranje košarke pri športnem domu ali odbojke na mivki ali travi, vas lahko doleti kazen, čeprav telesna aktivnost povečuje odpornost imunskega sistema, a žal je v skupinskem športu težko ohranjati varnostno razdaljo. Nekaj kršitev v zvezi z igro z žogo je bilo v zadnjem času sproščanja ukrepov zabeleženih tudi v Posavju, prijavitelj očitane kršitve pa je pogosto anonimen.

Prijave glede kršitve pa ne bo za registrirane športnike in strokovne delavce v športu za izvajanje organizirane vadbe in tako v  Športnem domu Sevnica že pridno vadi Eva Lisec, članica slovenske ženske košarkarske reprezentance.

S. R.


 
« Nazaj na seznam