Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slovenska olimpijska bakla v rokah članic Karate kluba Brežice

Objavljeno: Četrtek, 10.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
198793982_4177843508975518_6745362052035715514_n
V torek, 8. 6. 2021, je v Brežicah potekal tek s slovensko olimpijsko baklo. Zaradi pandemije je olimpijska bakla to leto v čast olimpijskih igrah v Tokiu namesto okoli sveta potovala znotraj posameznih držav. Pod okriljem Urške Žolnir Jugovar, ambasadorke Slovenske bakle in zlate olimpijke, bo olimpijska bakla v Sloveniji obiskala vseh 212 občin in se povezala z zamejskimi kraji v Italiji, Avstriji in na Madžarskem ter Hrvaškem. Slovenska bakla je svojo pot začela 22. 4. 2021 na vrhu Triglava, nekaj tednov kasneje pa jo je pot odpeljala v občino Brežice. Nosilci bakle so bili tako mladi kot že izkušeni športniki različnih športnih klubov.

IMG_20210608_142245
Karate klub Brežice so predstavljale Nastja Galič – nosilka bakle, Maja Lazanski – nosilka zastave in Maja Lakner – nosilka zastave. Dekleta so pred mestno hišo baklo prevzela od športnega kluba DBV Katana, nato pa s hitrim tempom nadaljevala pot skozi mestni center vse do križišča pri Jazz pubu, kjer so baklo in zastavi predala športnemu klubu Nippon klub Čatež. Bakla je svojo pot nadaljevala do atletskega stadiona, kjer so zadnje kroge z njo pretekli tudi župan občine Brežice Ivan Molan in naši brežiški paraolimpijci ter olimpijci Jure Rovan, Barbara Špiler in Primož Kozmus.

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!« (Petra Majdič, najboljša slovenska smučarska tekačica in bronasta olimpijka)

Ob koncu teka so bili vsi športniki vabljeni na zaključno prireditev, kjer so sledili pogovori o vtisih tega častitljivega dogodka, fotografiranje in prejemanje nagrad za tekače. Vrhunski športniki so v znamenje spoštovanja med prireditvijo tudi vstali in podarili minuto molka gimnastični legendi profesorju Jožetu Senici, ki je preminil v soboto, 5. 6. 2021, ter je bil velik podpornik množičnega športa in tudi udeleženec olimpijskih iger v Barceloni.

Šport je bistvo zdravega življenja. Šport je bistvo srečnega življenja. Z medsebojnim spoštovanjem, sodelovanjem in uživanjem v življenju je človek lahko iskreno srečen. Tek in predaja slovenske bakle je simbol povezovanja različnih panog in s tem ljudi. Biti del takšnega dogodka je velika čast in spodbuda za medsebojno podporo. Predaja bakle ne more potekati zgolj z enim človekom. Le skupaj lahko uspemo.

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam