Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slovenski 'tour' letos tudi v Posavju!

Objavljeno: Četrtek, 06.05.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Cvickov_kolesarski_maraton-045

Po posavskih cestah bodo tokrat namesto rekreativcev (fotografija je s Cvičkovega maratona 2019) kolesarili profesionalci.

Tretjo etapo letošnje kolesarske dirke po Sloveniji, ki bo potekala od 9. do 13. junija, bo 11. junija gostilo Posavje, saj bo štart etape v Brežicah, cilj pa v Krškem.

Kot so organizatorji dirke razkrili danes, bo karavana dirke po Sloveniji po dveh etapah v štajerskem koncu (Ptuj-Rogaška Slatina in Žalec-Celje) tretji dan gostovala v Posavju. Po štartu v Brežicah bodo kolesarili skozi Bizeljsko, se povzpeli na Drensko rebro (401 m), nadaljevali skozi Kozje in Koprivnico do Senovega, nato pa zavili proti Sevnici in prečkali Savo, čez Studenec (384 m) proti Kostanjevici na Krki in nato v Krško, čez Sremič (440 m), skozi Zdole in Zgornjo Pohanco nazaj v Krško, kjer bo na Cesti 4. julija, pred hotelom City oz. trgom Matije Gubca, po malo manj kot 166 km cilj etape.
dirka po sloveniji 2021

Trasa letošnje dirke (vir: https://tourofslovenia.si/sl)

Podrobnejši opis etape najdete tukaj.

Ljubitelji kolesarstva bodo tako lahko v živo videli nekatere najboljše slovenske kolesarje (Jana Tratnika, Luko Mezgeca ...), medtem ko drugi kolesar sveta in lanski zmagovalec Tour de Francea Tadej Pogačar še ni dokončno potrdil udeležbe. Med svetovno znanimi imeni izpostavimo Španca Mikela Lando, Italijana Diega Ulissija in Kolumbijca Estebana Chavesa. tekmovali bodo tudi kolesarji obeh najboljših slovenskih ekipe (Adria Mobil iz Novega mesta in Ljubljana Gusto Santic) ter slovenska reprezentanca, v kateri bodo združeni kolesarji iz preostalih slovenskih klubov.

Dirko bo prenašala televizija Eurosport, na TV Slovenija 2 pa se bosta vsak dan prenašali zadnji dve uri etap.

Obeta se nam torej pravi kolesarski spektakel!

P. P.
« Nazaj na seznam