Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Športnik leta občine Sevnica 2020

Objavljeno: Petek, 05.03.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DI Sevnica, sah (63)

Športna osebnost leta 2020 v sevniški občini je postal Roman Novšak, ki je s svojim prostovoljnim delom pomemben član Društva invalidov Sevnica na področju športa, že več kot 35 let pa je aktiven podporni član Rokometnega kluba Sevnica, kjer je opravljal že mnoga različna dela.

Športnik leta je osrednji tradicionalni dogodek v počastitev športnih dosežkov občank in občanov sevniške občine, ki vsako leto poteka v organizaciji Športne zveze Sevnica v sodelovanju z Občino Sevnica in Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica. Letošnja slovesnost je bila prilagojena aktualnim epidemiološkim razmeram in bila v včerajšnjem večeru predvajana kot spletni dogodek, ki si ga je mogoče ogledati na Facebook strani ter na Youtube kanalu Občine Sevnica.

Perspektivni športniki leta 2020 so tenisačica Una Grubešič, kolesarja Katarina Jančič in Grega Podlesnik ter atlet Tomaž Sešlar. Športna ekipa leta je Rokometni klub Sevnica, športna ekipa v mlajših kategorijah Strelsko društvo Marok Sevnica. Športnica leta je košarkarica Eva Lisec, športnik leta pa rokometaš Blaž Janc. Ambasador športa je postal Gregor Ficko, športna osebnost Roman Novšak, športni projekt leta 2020 pa razvojno gibanje »Gospod Ficko«. Posebno pohvalo so prejeli člani Strelskega društva Marok Sevnica in Romana Ivačič, ki se je zanjo zahvalila na družbenem omrežju: »Prejeto zahvalo jemljem kot priznanje Društvu Šola zdravja, predvsem vsem, ki so zaslužni, da je jutranja vadba 1000 gibov v sevniški občini doživela tak uspeh. Spomnimo se, da je idejo v Sevnico leta 2016 prinesel Zdravko Stopar, Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica je omogočilo predstavitev, Mira Lorenčič in Mici Jeler pa sta z vaditeljicami iz Brežic v letu 2017 postavili na noge prvo skupino. Pri tem je veliko pomagal tedanji predsednik Športne zveze Sevnica Rok Vodenik. Mici Jeler je ves čas srce in motor te vadbe, najbolj zaslužna za ustanovitev novih skupin, hvaležni pa smo ji tudi, da stalno skrbi za zdravje ’oranžnih majic’ z zakladnico nasvetov. Vsi vaditelji in vaditeljice, pa vsi udeleženci in udeleženke doprinesemo k temu, da jutra začnemo z druženjem, nasmehom in razgibavanjem. Idejo o pomenu telesne vadbe bomo še naprej širili v krajevne skupnosti naše občine, vadili z mladimi v vrtcih in šolah, skrbeli za imunski sistem in ostali zdravi. Prisrčna hvala, da ste s pohvalo ovrednotili naše delo!«

V sklopu spletnega dogodka so izbrane besede spodbude izrekli predsednica Športne zveze Sevnica Sara Martinšek, župan Srečko Ocvirk in direktorice KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek. Spodbudne športne pozdrave pa so poslali triatlonec Jaroslav Kovačič, nogometaš Robert Berić in telovadec Sašo Bertoncelj.

S. R./Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.


 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte