Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sredi Brežic Mini olimpijada s predstavitvijo športnih društev in olimpijskega gibanja

Objavljeno: Petek, 22.09.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSC_4463

Na začetku so izvedli pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo ter zaprisego športnikov.

Športna zveza Brežice je v četrtek popoldne v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi, Olimpijskim komitejem
Slovenije - Združenjem športnih zvez
, Občino Brežice, ZPTM Brežice in Zavodom za šport Brežice na zaprtem delu Ceste prvih borcev v središču Brežic pripravila Mini olimpijado – predstavitev delovanja brežiških športnih društev.

Otroci so spoznali različne športne discipline/izzive, športno in olimpijsko zgodovino, velik poudarek pa je bil tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega protokola po vzoru pravega otvoritvenega protokola na pravih olimpijskih igrah. Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, so izvedli pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so ju ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledila je še zaprisega športnikov, potem pa so se izzivi v najrazličnejših športnih panogah lahko pričeli.
DSC_4536

Otroci so skozi različne aktivnosti spoznavali dejavnosti brežiških športnih društev in klubov; na fotografiji aktivnosti Viva kluba Brežice.


Otroci so ob vstopu na prizorišče prejeli posebne kartončke, na katerih so zbirali štampiljke, ki so jih prejeli na posamezni postaji oz. izzivu. Po desetih uspešno zaključenih izzivih so prejeli priznanje, spominsko majico in nagrado. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše obiskovalce, saj so se lahko udeležili delavnice s poslikavo obraza in »mini« izzivi.
DSC_4467

Ivan Gerjevič


Sodelujoča športna društva so bila: Atletski klub BrežiceBadminton klub PišeceDruštvo borilnih veščin KatanaFight Club ShonyKajak kanu klub ČatežKajak kanu klub Krško, Košarkarski klub BrežiceNogometni klub Brežice 1919Rokometni klub BrežiceRokometni klub Dobova, Mladinsko športno društvo AriesŠportno društvo Vadbe od A do ŽTelovadno društvo Sokol BrežiceViva klub Brežice in Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice oz. Mladinski center Brežice.

»Vključite se v šport in imejte olimpijske sanje«
DSC_4548

Pogled na prizorišče z balkona Mestne hiše Brežice


Udeležence Mini olimpijade je najprej pozdravil Rok Guna, ki je vodil začetni olimpijski protokol. Pri tem jih je spremljal tudi lisjak Foksi, uradna maskota OKS. Nato je nekaj besed spregovoril vodja Regijske pisarne OKS-ZŠZ Brežice Ivan Gerjevič, ki je dejal, da je prireditev Mini olimpijada, ki jo organizirajo že kar nekaj let, letos drugič v brežiškem mestnem jedru, namenjena najmlajšim, da spoznajo olimpizem, olimpijske vrednote, olimpijsko gibanje ter bogato ponudbo športa v občini Brežice. »Upamo, da se bo kdo izmed vas, če boste pridno trenirali, tudi kdaj udeležil olimpijskih iger. Imejte olimpijske sanje!« je še povedal in najmlajšim dal nasvet, naj se vključijo v šport. Jaka Lenart iz ŠZ Brežice pa je izpostavil, da je dogodek neke vrste tržnica športa oz. predstavitev delovanja brežiških športnih društev in klubov, pri čemer so k sodelovanju povabili vse člane ŠZ Brežice, ki jih je že več kot 50. Dogajanje, ki je potekalo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, je povezovala Lorena Šinko iz ZPTM Brežice.

R. R., vir: ŠZ Brežice

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»