Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Štiri članice Fight Cluba Shony na pripravah državne reprezentance

Objavljeno: Ponedeljek, 19.04.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20210417_203220_645_edit_110181677681624
​Od petka, 16.4., do nedelje, 18.4.2021, so se štiri članice Fight Cluba Shony odzvale vabilu Karate zveze Slovenije na priprave državne reprezentance, ki so potekale pri Mariborskem Pohorju.

Priprave so del izbornega procesa za nastop na mladinskem in kadetskem EP, ki bo v mesecu avgustu v mestu Tampere na Finskem. Poleg Ane Sever, Saše Petković in Ele Petan, ki so pri Olimpijskem komiteju Slovenije kategorizirane kot športnice perspektivnega (E. Petan) in mladinskega razreda (S. Petković, A. Sever), je tokrat vabilo prejela še Tjaša Petković, ki bo letos dopolnila 14 let in bo lahko začela barve Slovenije zastopati na uradnih tekmovanjih EKF (Evropske karate zveze) in WKF (svetovne karate zveze), ki je tudi članica MOK-a in uradna olimpijska disciplina.
IMG_20210418_185227_428_edit_155212309995586
Dekleta so se na pripravah odlično odrezala, kar ni presenetljivo, saj so zadnje, za športnike izjemno nehvaležno leto, izkoristile za vesten in trd trening, ki je pokazal velik napredek, tako v fizičnem, kot v tehničnem smislu. Vse se že veselijo prvih tekmovanj, prva preizkušnja jih po dolgem času čaka že naslednji vikend v Šenčurju pri Kranju, ko bomo nastopili na prvi tekmi za Pokal Slovenije. 

V Fight Clubu Shony trenutno vadi že 130 članov, kjer vsak teden opravimo preko 20 treningov karateja, boksa, taekwondoja, samoobrambe in programa oblikovanja postave. V olimpijske borilne panoge načrtno usmerjamo otroke že od 4. leta starosti dalje, skrbimo za zdrav način preživljanja prostega časa tako vrtčevskih in osnovnošolskih otrok, srednješolske mladine, fantov in deklet, kot tudi zanimive rekreacije za odrasle. V prihajajočem šolskem letu načrtujemo uvedbo unikatnega pristopa v borilnih športih v Sloveniji, kjer bomo pod strokovnim vodstvom diplomantov Fakultete za šport razpisali program Shony vrtec, ki bo služil kot gradnja osnovnih motoričnih sposobnosti in prepoznavanje talentov, ki jih bomo ob vstopu v šolo usmerjali v zanje primerne olimpijske borilne discipline - karate, boks in taekwondo. nadaljevali bomo z dobrim delom z obstoječimi skupinami, letošnje talente v posameznih panogah združili z namenom nastopanja na prvih tekmovanjih, hkrati pa nudili odraslim kvalitetno in zanimivo rekreacijo (boks, samoobramba in Fit program oblikovanja postave).

Verjamemo, da bo naša vizija in trdo delo v prihodnosti obradilo sadove in da bomo v luči ugleda in ponosa zastopali tako naš kraj, kot državo na največjih tekmovalnih prizoriščih.

Vir: Fight Club Shony
« Nazaj na seznam