Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Taninovi kolesarji uspešni na Pokljuki

Objavljeno: Sreda, 20.07.2022    Rubrika: Ostali športi Redakcija
VN-Obcine-Gorje-2022

Foto: KK Tanin Sevnica

V organizaciji Kolesarskega kluba Gorje so se na Pokljuki minulo soboto, 16. 7.,  pomerile v kriteriju oziroma za Veliko nagrado Gorje kategorije dečkov in deklic, mlajši mladinci, mlajše in starejše mladinke ter mladinci. Na dirki, ki je tudi letos potekala na biatlonskem poligonu, so mladi kolesarji Kolesarskega kluba Tanin Sevnica imeli najmočnejšo zasedbo v kategoriji starejših mladincev, v kateri je Leon Klopčič zasedel 5. mesto, Klemen Jančič pa 8. mesto.

V kategoriji starejših mladink je Katarina Jančič zasedla 6. mesto, pri dečkih A je bil Vik Starič 15., Grega Muhič 24, pri dečkih B pa je bil Bor Rainer 13.

Dan kasneje, 17. 7., so se Taninovci udeležili še državnega prvenstva v vzponu, ki se je prav tako odvijal na Pokljuki. Start je bil v Zgornjih Gorjah, cilj v Rudnem polju, trasa pa dolga 15,7 km, s povprečnim naklonom 7 % in višinsko razliko 721 metrov. Pri starejših mladincih je Leon Klopčič končalna 8. mestu, Klemen Jančič je bil deveti, v kategoriji starejših mladink pa je Katarina Jančič zasedla 5. mesto. Sevniški kolesarji so z navedenimi osvojenimi mesti ponovno zabeležili izvrstne uvrstitve, kljub temu, da se ekipi pozna odsotnost najboljšega sevniškega kolesarja Grege Podlesnika, ki je pred 14 dnevi padel na cestnem državnem prvenstvu v Mariboru in okreva po poškodbi.

B. M., vir in foto: KK Tanin Sevnica


 
« Nazaj na seznam
»