Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tenis v Krmelju vstopa v 40. leto delovanja

Objavljeno: Petek, 11.12.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Tenis klub Krmelj (37)

Organizirana vadba tenisa poteka na urejenem teniškem igrišču v Krmelju.

Krmelj je eden izmed tistih krajev v sevniški občini, kjer športnim aktivnostim povečajo že vrsto let veliko pozornosti, pohvalijo pa se lahko tudi s številnimi športnimi dosežki, med katerimi najbolj izstopajo rokometni uspehi in dosežki Juda kluba Olimpija - Krmelj.

Tenis klub Krmelj (6)

Pred vsako vadbo poteka ogrevanje na prostoru pred teniškim igriščem …

Tenis klub Krmelj (47)

… in nato na igrišču pod vodstvom trenerja Marjana Hribarja, ki prihaja v Krmelj z Mirne.

Ena izmed sekcij Športnega društva Krmelj je sekcija za tenis, ki šteje 85 članic in članov različnih starostnih kategorij. »V Krmelju se tenis igra že 37 let, v teniško šolo, ki deluje pet let, pa je vključenih 26 otrok, starih od 5 do 13 let in prihajajo iz Krmelja, Šentjanža, Tržišča ter okolice. Registriranih igralcev pri panožni zvezi Tenis Slovenija jih je 13,« pojasnjuje trener Marjan Hribar. »V tem letu je ekipa tenis sekcije do 12 let nastopila na državnem ekipnem prvenstvu in to izključno s svojimi igralci, na kar smo izjemno ponosni. Med obetavnimi mladimi upi je Melani Berk, ki je v skupini do 12 let dosegla na državnih tekmovanjih kar nekaj dobrih rezultatov. Seveda se udeležujemo tudi regijskih tekmovanj v Krškem, Novem mestu, Krmelju, kjer pa zmag naših tekmovalcev več ne štejemo. Tudi naši rekreativci so dosegli nekaj zmag na turnirjih po Dolenjski in Posavju,« pripoveduje Hribar ter predstavi še nekatere načrte.

»Želja Teniške sekcije Krmelj je izgradnja dodatnih pokritih teniških igrišč za potrebe teniške šole in rekreativcev in s tem vzpostavitev pogojev za delo, kakršne imajo ostali klubi po Sloveniji, ki jim želimo konkurirati, tako ekipno kot tudi posamezno. Načrtujemo tudi tekmovanja izven Slovenije, udeležbo na Tennis Europe. Razmišljamo in delamo tudi v smeri članske ter veteranske ekipe, ki bi zastopala krmeljsko teniško sekcijo,« pove in poudari, da je delo z mladimi tekmovalci zelo pomembno in le-to se mora začeti dovolj zgodaj, da se razvijejo njihovi potenciali. »Udeležba na treningih je vedno zelo dobra, kar me veseli, saj to pomeni, da mladi vadbo jemljejo zelo resno, kajti le dobra pripravljenost daje vrhunske rezultate,« pojasni. Del strokovnega kadra sta še trener za tenis Jure Lindič in kondicijski trener Luka Pirc. Vadbe potekajo na dveh urejenih teniških igriščih v športnem parku v bližini krmeljskega bajerja, zimsko sezono preživijo v telovadnici OŠ Krmelj.

DOLGOLETNA ŽELJA JE IZGRADNJA ŠPORTNEGA PARKA KRMELJ

Krajanke in krajani si že vrsto let prizadevajo za celostno ureditev športnega parka in zanj je bil pred leti že izdelan projektantski načrt. Projektna dokumentacija je obsegala ureditev dostopne ceste z regionalne ceste Krmelj-Gabrijele in parkirišč, ureditev zunanjega igrišča za rokomet in mali nogomet dimenzije 20 x 40 metrov, ureditev igrišča za košarko v prečni smeri rokometnega igrišča, krožne 4-stezne tekaške steze v dolžini 200 metrov in podaljšanje na ravnini za tek na 60 metrov, prostora za skok v daljino z eno doskočno jamo in suvanje krogle z odmetališčem, igrišče za odbojko na mivki, tribune za gledalce in ograje okoli igrišč.

S. R., foto: arhiv PO

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.01.2021 | Ostali športi

Grbine in zavoji tudi v Brežicah

13.01.2021 | Ostali športi

Zimska video produkcija plesalcev Lukca

ne spreglejte