Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Teniško akademijo Gospod Ficko obiskala bivša tenisačica Maja Matevžič

Objavljeno: Ponedeljek, 24.02.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
18.2. z majo matevžič
Ena izmed poglavitnih vizij Teniške Akademije Gospod Ficko je približati tenis čim več osebam ter jim skozi šport pomagati k uresničitvi lastnih sanj.

Slovenija je majhna dežela in če želimo konkurirati svetovnim športnim velesilam, moramo iskati vsakršno priložnost za izboljšanje.

V torek, 18.2., so igralci Teniške Akademije Gospod Ficko na obisk povabili Majo Matevžič, nekdanjo profesionalno teniško igralko, številko 38 na svetovni lestvici WTA in sedanjo uspešno teniško trenerko mladih igralcev. Za otroke in starše je bil to nepozaben dan, za katerega upamo, da bo nov korak proti uresničitvi sanj vsakega posameznika.

NA GRUBEŠIČ IZBRANA ZA PERSPEKTIVNO ŠPORTNICO 2019 OBČINE SEVNICA

una šl 2019
V torek, 18.2., je v Kulturnem domu Sevnica potekala prireditev Športnik leta 2019 v organizaciji Športne Zveze Sevnica, Občine Sevnica ter KŠTM Sevnica.

Med dobitniki nagrad je bila tokrat tudi Una Grubešič, mlada teniška igralka, članica Teniške Akademije Gospod Ficko. Odmevnejši rezultati Une iz leta 2019 so bili;
- 1. mesto na zaključnem mastersu Tenis Slovenija v midi tenisu,
- trenutno na 1. mestu na slovenski državni lestvici do 12 let med letnicami 2010,
- v letu 2019 je na odprtih nacionalnih ter mednarodnih prvenstvih dosegla 12 kolajn (5x 1.mesto, 4x 2.mesto in 2x 3.mesto),
- izbrana je bila tudi kot ambasadorka tenisa za Slovenijo v mednarodno športno ekipo Liga Tenis 10, s sedežem v Braziliji

IGRALCI TENIŠKE AKADEMIJE GOSPOD FICKO OGREVALI OBČINSTVO NA PRIREDITVI ŠPORTNIK LETA 2019

šl20191
V sklopu prireditve Športnik leta 2019, kjer so nagradili najboljše športnike v občini Sevnica, so prvič v zgodovini tega dogodka teniško točko predstavili igralci Teniške Akademije Gospod Ficko. Nastopili so učenci iz enot Sevnica ter Boštanj.

Igralci so prikazali različne teniške veščine tako na tehničnem kot tudi atletskem ter organizacijskem nivoju, kjer so prikazali veliko mero samostojnosti ter ekipne povezanosti.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Športni Zvezi Sevnica za to možnost ter čestitali tudi ostalim nastopajočim!

Velika popestritev našega nastopa, pa je bila "super teniška babica," ki je dokazala, da je šport sredstvo za medgeneracijsko povezovanje, zdrav duh v zdravem telesu pa bistvo dolgoročnega ukvarjanja s športom.

Vir: GFTA

 


 
« Nazaj na seznam