Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tisoč gibov za zdrav življenjski slog

Objavljeno: Sreda, 29.07.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Tisoc gibov (47)

Jutranja vadba 1000 gibov vsako jutro privabi okoli 20 vadečih.

Zdrav življenjski slog in redna telesna vadba ohranjata vitalnost telesa in duha pravijo v društvu Šola zdravja, ki ima od letošnjega leta svojo 17. podružnico tudi v sevniški občini.

Polurna jutranja vadba, med 7.30 in 8. uro po metodi 1000 gibov, ki jo je uvedel v Sloveniji živeči ruski zdravnik Nikolay Grishin, navdušuje in v občini Sevnica delujejo že štiri skupine – ena skupina vadi pri športnem domu, druga pri SŠ Sevnica, tretja pri gasilskem domu v Boštanju in četrta v športnem parku v Krmelju.

»Namen društva Šola zdravja je, da posameznikom podamo osnovne podatke, kako doseči vitalnost telesa in s tem tudi uma, zato organiziramo tudi različna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo različni strokovnjaki. Naš cilj je usposobiti posameznika za vadbo, kajti sami lahko največ naredimo za svoje zdravje,« pravijo v sevniški šoli zdravja, kjer so v včerajšnjem jutru prisluhnili pozdravnemu nagovoru podpredsednice društva Bernardki Krnc in sevniški vodji Šole zdravja Mici Jeler, v nadaljevanju pa so nekateri vaditelji prisluhnili še strokovni razlagi o pravilnem izvajanju nekaterih vaj po sistemu 1000 gibov, o katerih je spregovoril profesor športne vzgoje Andraž Purger.

»Pol ure vadbe na prostem prinaša posebno veselje in zadovoljstvo, da smo naredili nekaj za zdravje. Teh tisoč gibov je res dragocenih,« pripovedujejo udeleženke in udeleženci, ki se redno udeležujejo jutranjih vaj.

S. R.

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito