Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

TK Krško v prihajajočem letu do nove klubske hišice

Objavljeno: Sreda, 08.12.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
tenis tk krsko (1)

Idejno zasnovo klubske hišice TK Krško je pripravila ekipa Prostor vmes

Teniški klub Krško se lahko na podlagi 35-letne tradicije delovanja in odličnega trenerskega dela pohvali z vedno boljšimi rezultati, tako na nacionalnem kot v evropskem prostoru. TK Krško pa se ne razvija zgolj rezultatsko, temveč tudi na področju razvoja kadrov v športu ter organizacije vedno večjih in pomembnejših mednarodnih turnirjev in projektov.

Z namenom zagotavljanja kakovostne izvedbe teniškega programa ter dogodkov je TK Krško v zadnjih letih vložil že veliko truda v postavitev novega balona, nove trde podlage, nove osvetlitve zunanjih in notranjih igrišč, v urejanje okolice ter tudi v izboljšanje rezervacijskega sistema ter pojavnosti kluba na spletu in družbenih omrežjih. V želji po omogočanju še boljšega razvoja in ugleda lokalne skupnosti pa se je klub zaradi dotrajanosti obstoječe klubske hišice, ki je poleg pisarne ter garderobnih prostorov omogočala tudi gostinsko ponudbo, odločil za nadomestitev le-te s povsem novim objektom.

tenis tk krsko (2)

Prejemniki nagrad Tennis Europe Krško Open U12, ki je potekal letos septembra

Cilj postavitve nove klubske hišice je pridobiti oblikovno in dimenzijsko primeren objekt glede na urbano športno območje, ki bo omogočal kvalitetnejšo organizacijo programskih vsebin. S tem želi TK Krško pritegniti še večje število obiskovalcev vseh generacij ter še naprej spodbujati športno aktivacijo prav vseh posameznikov v naši regiji.

Boljše pogoje za izvajanje obstoječih programov teniške šole, rekreativnega tenisa, Erasmus+ projekta Racket for Integration of SEniors (RISE), počitniških programov ter gostinske ponudbe, bo TK Krško omogočil s pomočjo pridobljenih sredstev Fundacije za šport, obstoječih lokalnih partnerjev, sponzorjev, ki so na novo pristopili k sodelovanju prav z namenom postavitve nove klubske hišice ter vseh srčnih članov, ki so prispevali k novi pridobitvi. Z vizijo vključevanja otrok s posebnimi potrebami v tenis bo objekt prilagojen prav vsem, ki si bodo želeli prihajati na teniška igrišča ali zgolj na kavico v sproščeno športno vzdušje.

Konec tedna se na tenisu že začenjajo rušitvena dela, ki bodo začasno onemogočila možnost uporabe garderob ter gostinskega dela Smash bar. Z namenom čim hitrejše vrnitve v normalno delovanje kluba in klubskega bara si TK Krško želi in predvideva, da bodo dela zaključena do poletnih mesecev, ko se bodo na igriščih TK Krško po dolgih letih zopet odvijali mednarodni teniški turnirji ranga Futures.

Maja Nikolič, TK Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte