Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalni sevniški karatlon

Objavljeno: Četrtek, 01.06.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20230531_180920
Klub borilnih veščin Sevnica je v sredo, 31. maja 2023, v okviru praznika Krajevne skupnosti Sevnica in v sklopu vseslovenskega projekta »VETER v LASEH s športom proti zasvojenosti« v sodelovanju s Športno unijo Slovenije organiziral tradicionalni SEVNIŠKI KARATLON – poligon s premagovanjem ovir za predšolske otroke in osnovnošolce do 12 let starosti. Sevniški KARATLON je potekal v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica.

»Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti« je nacionalna športno-družbena akcija, ki letos poteka že 24. leto zapored. Njen namen je ponuditi mladim celodnevni športno-družabni program in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Želimo, da mladi namesto poseganje po alkoholu ali drogah, pretirano gledanja televizije in igranje računalniških igric zamenjajo za šport in gibanje - zdravo in zabavno aktivnost.
DSC_8861

 
Nacionalni organizator akcije je Športna unija Slovenije, akcija pa poteka v sodelovanju z društvi, organizacijami, ki sodelujejo kot lokalni izvajalci prireditev. Slogan akcije je S športom proti zasvojenosti! Mlade želimo ozavestiti, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa imajo športne aktivnosti in redno gibanje velik pozitiven učinek na splošno počutje in uspešnost na vseh področjih. Zato želimo z bogatim celodnevnim športnim in spremljevalnim programom doseči, da bi mladi preživeli dan ob športu in druženju s svojimi družinami in sovrstniki ter spoznali, da je šport v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh.
20230531_190227

 
Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in Športne unije Slovenije s tehnično podporo in izvedbo našega kluba.«
 
S strani Športne unije Slovenije je bil Klub borilnih veščin Sevnica izbran, da v sklopu nacionalne športno-družbene akcije predstavi in organizira športno srečanje predšolskih otrok in osnovnošolcev v občini Sevnica.
 
Vsem udeležencem KARATLONA je vodstvo kluba za uspešno premagane ovire podelilo diplome in medalje, Športna unija Slovenije pa je prispevala praktična darila. »Sevniški KARATLON – Pozdrav poletju« je bil tako uspešno zaključen.
 
Vir: KBV Sevnica
 
« Nazaj na seznam