Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trening je bil zastrašujoč

Objavljeno: Nedelja, 31.05.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
98196009_3565359340147603_5952902110516346880_n

Člani BK Pišece so obdobje brez pravih treningov izkoristili tudi za čistilno akcijo.

Krizo zaradi epidemije koronavirusa čutijo tudi v badmintonu. Ta šport je bil sicer eden prvih, ki jim je vlada sredi aprila ponovno prižgala zeleno luč za izvajanje aktivnosti, ker pri badmintonu ne prihaja do kontakta med športniki in se ga lahko izvaja na varni razdalji. Povprašali smo pišeški in brežiški badminton klub, kako so se njuni člani v tem času znašli in kakšne načrte imajo zdaj.

Predsednik BK Pišece Tadej Škof nam je povedal, da so v času epidemije delali po prav posebnih oz. drugačnih metodah. »Uvedli smo samostojne treninge preko spleta ter s tem obdržali otroke v stiku in aktivne, medtem ko smo starejšim članom in rekreativcem poudarjali, naj ostanejo aktivni. Ko se je stanje začelo izboljševati, smo bili aktivni tudi na zunanjih zasebnih igriščih,« je pojasnil. Potem ko je vlada razglasila veselo novico, da lahko registrirani igralci badmintona vadijo po posebnih pogojih, so to tudi začeli izvajati. Škof sicer pravi, da v brežiški občini žal ni privatnih športnih dvoran, ki niso vezane na šole, zato so morali s člansko ekipo BK Pišece odpotovati na trening v športni center.
received_861748347653952.

Namesto rokovanja je nov pozdrav badmintonistov trk z loparjema.

»Trening v prazni dvorani, brez garderobe in možnosti uporabe stranišč je bil za naše člane prav poseben, kar malo zastrašujoč,« je dejal. S čisto pravimi treningi, kot so jih poznali pred epidemijo, so začeli s tem ponedeljkom, naprej seveda s posebnimi priporočili. Kor razlaga, bodo treninge priredili v manjših skupinah po štiri, kar po njegovem pomeni, da se jim bodo povečali stroški najema dvorane in s tem tudi stroški plačila trenerjev. »Mogoče je sreča, ker imamo v Pišecah dvorano, ki jo pretežno uporabljamo samo člani BK Pišece, tako da si bomo lahko vadbo uredili po svoje. Želja vseh vadečih je predvsem ta, da do konca sezone ostanejo aktivni, brez poškodb in se karseda dobro pripravijo za naslednjo sezono, ki se začne septembra,« je pojasnil. Kot je še navedel, Badmintonska zveza Slovenije ni prekinila 2. slovenske badmintonske lige, v kateri tekmujejo in kar jim daje dodaten motiv za treninge, saj se resno borijo za vstop v 1. slovensko ligo. Ostali turnirji so prestavljeni na jesenske kasnejše termine. Letošnjo sezono bi zaznamoval tudi finalni turnir ADA badminton lige, po Škofovih navedbah največjo badmintonsko enodnevno prireditev v Sloveniji, ki bi ga pišeški klub moral gostiti 23. maja v Brežicah. »Ker trenutno stanje ne dovoljuje takšnih turnirjev in ne vemo, do kdaj bo to stanje trajalo, smo si v upravi lige zastavili cilj, da bi rezervni termin postavili na soboto, 4. julija. Kot glavni organizator lahko povemo le to, da se pripravljamo, kot da bomo turnir izpeljali,« še pravi Škof, ki je tudi direktor ADA badminton lige.

Brežiški badmintonisti še iščejo prostor za vadbo

Pozanimali smo se tudi, kakšno je stanje v BK Brežice. Kot nam je sporočil Aljoša Rovan, zaenkrat s treningi še niso začeli, ker iščejo prostor za vadbo. Telovadnica ETrŠ Brežice, kjer so večinoma vadili, je, kot pravi, spremenjena v učilnico in tam do septembra ne bo nič. Telovadnica v OŠ Cerklje ob Krki zaenkrat še ni odprta in jih bodo obvestili, ko bo. »Upamo, da se naši tekmovalci med karanteno niso preveč zredili in da jim kolikor toliko uspeva vzdrževati telesno pripravljenost. Letošnja tekmovalna sezona je tako ali tako zaključena, upamo, da se bodo s koncem poletja stvari normalizirale in bomo lahko nadaljevali kot prej,« je povedal Rovan in se dotaknil še mednarodnega turnirja Victor Slovenia Future Series, katerega tretja izvedba je predvidena novembra v brežiški športni dvorani. »Kar se tiče turnirja, sta zaenkrat naša želja in načrt, da ga tudi letos izpeljemo. Je pa seveda odprtih še precej vprašanj, na katera nimamo odgovora niti na njih ne moremo vplivati, npr. kakšna bo epidemiološka situacija, kdaj in pod kakšnimi pogoji bo mednarodna badmintonska zveza sprostila tekmovanja, kako bo z letalskimi prevozi itd.«

Rok Retelj, foto: arhiv BK Pišece

#povezujemoposavje

Prispevek je objavljen v zadnji številki Posavskega obzornika.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani