Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspehi tekmovalcev PD Imani v 15. jubilejnem letu

Objavljeno: Petek, 01.07.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_5036
Na zaključku sezone 2021/22 v mesecu juniju, natančneje 26. in 27. 6. 2022, so na državnem prvenstvu PZS v Medvodah tekmovalci hip hopa iz Plesnega društva Imani osvojili odlična mesta:

  • 6. mesto: Neli Bokor, Nika Jerončič, Neli Kovačič, Tinkara Lovše, Nika Špolar, Naomi Šporar in Pika Zbašnik v kategoriji mala skupina člani,
  • 7. mesto: Julija Pavlič in Larisa Putrih Šetinc v kategoriji duo otroci,
  • 10. mesto: Pika Dukič in Hana Lopatič v kategoriji duo člani, vsi dosežki pod trenerskim vodstvom Valentine Zajtl,
  • 15. mesto: tekmovalke Zala Kvartuh, Neja Malus, Mia Sekulo, Karla Strniša, Vanessa Volk in Lana Vugrek v kategoriji male skupine otroci, pod trenerskim vodstvom Nastje Rajkovič. Žal se Tia Libenšek zaradi poškodbe prvenstva ni mogla udeležiti.
  • 20. mesto: Liza Baznik in Evelina Pernišek v kategoriji duo mlajši mladinci po trenerskim vodstvom Tjaše Oštir.
image0.
Dolgoletni zelo uspešni tekmovalki Ana Binter in Lenja Šimunovič, ki se lahko pohvalita tudi z odlično uvrstitvijo z lanskega evropskega prvenstva, pa se zaradi poškodbe državnega prvenstva žal nista mogli udeležiti.

Z odličnim rezultatom se je paroma Juliji Pavlič in Larisi Putrih Šetinc ter Piki Dukić in Hani Lopatič uspelo uvrstiti na evropsko, ki bo prvi teden v juliju v Skopju, in na svetovno prvenstvo, ki bo v mesecu oktobru v Gradcu.

Gib Art maj 22-155
Opisanim uspehom pa se pridružujejo še doseženi uspehi čez celo šolsko leto iz sekcije sodobni ples, in sicer DVE ZLATI PRIZNANJI, ki sta ju prejeli skupini Sodobni ples 1-3 in Ka' Bavidas Pelera na festivalu PIKA MIGA in ŽIVA pod koreografskim vodstvom Sanje Spirić, ŠTIRI SREBRNA PRIZNANJA, ki so jih na regijski reviji plesnih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja prejele plesne skupine Sodobni ples 1, Balet 1, Vateja Mavada in Ka' Bavidas Pelera, pod koreografskim vodstvom Sare Levičar in Sanje Spirić, ter BRONASTO PRIZNANJE, ki sta ga prejeli v duetu Živa Flajs in Ajda Vehabović na 30. državnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 pod koreografskim vodstvom Sanje Spirić.

Udeležili pa smo se tudi dveh festivalov tekmovalnega značaja. Na festivalu Master Dance Festival Lukec Open so plesalci sodobnega plesa in hip hopa prejeli tri zlata priznanja, in sicer trije pari pod trenerskim vodstvom Valentine Zajtl: Julija Pavlič in Larisa Putrih Šetinc, Ana Binter in Lenja Šimunovič, Pika Dukič in Hana Lopatič. Elitno srebrno priznanje sta prejeli skupini Ka' Bavidas Pelera in plesna skupina Vateja Mavada. Obe skupini sta priznanja osvojili pod koreografskim vodstvom Sanje Spirić. Na festivalu Libero Dance pa so plesalci hip hopa osvojili pet elitnih srebrnih priznanj, in sicer vsi naši tekmovalni pari ter članska mala skupina pod koreografskim vodstvom Valentine Zajtl in solo plesalka Živa Vrhovšek pod trenerskim vodstvom Tjaše Oštir. Elitno bronasto priznanje je osvojil hip hop duo Evelina Pernišek in Liza Baznik ravno tako pod trenerskim vodstvom Tjaše Oštir.

Uspehov z letošnjih tekmovanj smo zelo veseli in na tekmovalce, ki so nas zastopali, zelo ponosni.

Vir: PD Imani
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte