Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešni plavalki krškega Celulozarja

Objavljeno: Sreda, 27.07.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
PK Celulozar (3)

Ema Menoni

Od petka do nedelje se je na Ravnah na Koroškem odvijalo moštveno in posamični državno prvenstvo za dečke in deklice. Barve Plavalnega kluba Celulozar Krško sta zastopali Ema Menoni in Sara Dobnik, ki sta dosegli odlične rezultate.

Ema Menoni je osvojila naslov državne prvakinje v disciplinah 200 m hrbtno in 400 m mešano, v disciplinah 200 m prsno, 200 m mešano, 100 m prsno in 50 m hrbtno pa se je zavihtela na tretje mesto, kar pomeni, da je v vseh svojih nastopih stopila na oder za zmagovalke. Sara Dobnik je nastopila v B finalu v disciplinah 200 m prsno, 100 m prsno in 50 m prsno in se na 100 m prsno uvrstila na deveto mesto, na 50 m prsno je bila enajsta, na najdaljši razdalji pa dvanajsta.

Na državnem prvenstvu so bila podeljena tudi priznanja za Razvojni pokal, ki je potekal v sezoni 2021/2022. Na stopničke se je s skupnim drugim mestom uvrstila Ema Menoni in tako tudi v tem tekmovanju zaokrožila zelo uspešno sezono. Mlajši plavalci so s tem državnim prvenstvom zaključili sezono in jih sedaj čakajo zaslužene počitnice, kadeti, mladinci in člani pa bodo sezono zaključili čez dva tedna v Kranju na absolutnem državnem prvenstvu.

Vir: PK CK

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki