Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešno izvedena skupna tura posavskih plezalcev

Objavljeno: Sreda, 17.06.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
skupna tura posavskih plezalcev
Po obdobju, ko je tudi člane Posavskega alpinističnega kluba nevarnost okužbe z novim koronavirusom držala daleč stran od gora, so se ta vikend v velikem številu udeležili skupne ture v Savinjske Alpe, in sicer je bil cilj spoznavanje območja pod severno steno mogočne Ojstrice oz. nad planinsko kočo na Klemenči jami.

Tisti manj izkušeni člani, ki so kandidati za udeležbo v jesenski alpinistični šoli  kluba, so pod vodstvom alpinističnega inštruktorja Gorazd Pozveka obiskali dvatisočak Krofičko, ostali bolj izkušeni pa tudi nekaj novih kandidatov pa se je podalo v alpinistične smeri v severni steni Krofičke.
 
Najtežjih smeri sta se lotila Matej Zorko in Andrej Trošt, ki sta sta prezala zelo resno in težko smer Garfield, 6c+, 200m in nato še smer Zaljubljena, VI/V+, IV, 220m.

Arnold Koštomaj in Bojan Zorko sta plezala Večerno zajedo, VI/V+, 120m in zaradi dokaj mokre skale tik pod vrhom obrnila in  se spustila ob vrvi nazaj pod steno.

Ženska naveza Sandra Voglar, Romana Tomšič in Andreja Malus so preplezale smer Zvitorepson, V+/IV+, 260m, isto smer pa so preplezali tudi Peter Sotelšek, Mitja Kolman in Klemen Glas. Za Andrejo in Klemna je bil to prvi plezalni vzpon v daljših smereh, zato ju gre še posebej pohvaliti.
 
Vir: PAK          
 
 
« Nazaj na seznam