Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešno leto teniške sekcije ŠD Krmelj

Objavljeno: Torek, 18.01.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Tenis, Krmelj (3)

V okviru teniške sekcije Športnega društva Krmelj deluje tudi Tenis šola Krmelj

Za teniško sekcijo Krmelj, ki deluje v okviru Športnega društva Krmelj, je bilo leto 2021 prav posebno. Po dolgi zimi smo kaj hitro pripravili dve peščeni teniški igrišči in pričeli z igranjem tenisa. V mesecu maju smo s pomočjo Občine Sevnica posodobili razsvetljavo, ki nam je omogočalo kvalitetnejšo igro tudi ob poznejših urah. Skozi vse leto je bila zasedenost obeh teniških igrišč zavidljiva, igrišči sta bili pogosto polno zasedeni. V sklopu teniške sekcije smo med drugim organizirali tudi dva teniška turnirja v dvojicah in Nikov memorial, turnir posameznikov.

TENIS ŠOLA KRMELJ

Tenis, Krmelj (1).

Trener Marjan Hribar še z dvema pomočnikoma skrbi za krmeljski teniški podmladek

V okviru teniške sekcije Športnega društva Krmelj deluje tudi Tenis šola Krmelj pod vodstvom trenerja Marjana Hribarja. Teniško šolo obiskuje 34 otrok, starih od 5 do 14 let. V poletni sezoni otroci vadijo na zunanjih teniških igriščih, celotno zimsko sezono pa v telovadnici OŠ Krmelj in OŠ Tržišče. Kljub temu da otroci trenirajo v skromnejših razmerah, so glede na razmere treninga večkrat opozorili nase. Med posameznicami je nase redno opozarjala Melani Berk, kar dokazuje tudi uvrstitev na zaključni ’Masters’ najboljših igralk v kategoriji deklet do 12 let. Melani v novi tekmovalni sezoni nastopa v kategoriji do 14 in 16 let, kjer se uvršča med najboljših 16 igralk, izkušnje pa je nabirala tudi v mednarodni konkurenci Tennis Europe. Z odličnimi rezultati v okviru Tenis Slovenija se v kategoriji ’Mini tenis’ uveljavljajo tudi Matija Hočevar, Gaber Železnik in Nik Golob.

Tenis, Krmelj (4)

V zimskem času mladi teniški upi trenirajo v šolski telovadnici.

Cilji krmeljske teniške šole so, da se s tenisom ukvarja čim več otrok ter tako aktivno preživljajo svoj prosti čas. Z letom 2022 imamo v klubu tudi 12 igralcev, ki so registrirani v Teniško zvezo Slovenije in bodo nastopali tudi na tekmovanjih najvišjega ranga v državi, medtem ko bodo nekateri nabirali svoje prve tekmovalne izkušnje in spoznali tekmovalne občutke, drugi pa bodo poizkušali izboljšati svoje tekmovalne rezultate iz prejšnjih let.

ENA IZMED ŽELJA JE POKRITO TENIS IGRIŠČE

Teniška sekcija ŠD Krmelj si zadnja leta močno prizadeva,da bi omogočila čim boljše razmere za treninge mladim tekmovalcem, predvsem z izgradnjo novih teniških igrišč in s posodobitvijo garderob. Garderobe smo s pomočjo domačega podjetnika Primoža Berka in sponzorjev delno posodobili, z akcijo Občine Sevnica in lokalne skupnosti pa je v krmeljskem športnem parku zgrajeno novo teniško igrišče z umetno travo, za kar smo vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali, neizmerno hvaležni. Igrišče je za kraj in teniške igralce velika pridobitev, saj nam dodatno igrišče omogoča igranje tenisa čez celotno leto, v poletnih mesecih pa imamo tako več razpoložljivih igrišč za igranje tenisa, na kar smo zelo ponosni in veseli. Klub si bo prizadeval, da bo tudi na igrišče z umetno travo vzdrževal kot dober gospodar in omogočil igranje vsem, ki bodo spoštovali hišni red športnega parka.

Želimo še pomoč skupnosti za razsvetljavo tega igrišča, kar bi podaljšalo igre tenisa, večino fizičnih del bomo opravili člani kot prostovoljci, kot vedno. Med velike želje uvrščamo še ureditev pokritega tenis igrišča za zimske sezone in možnost enakopravnih pogojev za treninge z ostalimi klubi v Sloveniji, a hkrati bo to omogočalo tudi redno rekreacijo celotne populacije.

Vir: Športno društvo Krmelj
« Nazaj na seznam
»