Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Badminton klubu Pišece zelo aktivni pred in med šolskimi počitnicami

Objavljeno: Torek, 02.11.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20211031_175617
Badminton klub Pišece je bil zelo aktiven pred in med šolskimi počitnicami. Še pred začetkom počitnic so izvedli prav posebne dneve odprtih vrat za javne zavode, športna društva, podjetja in ostale zainteresirane zveze, za katere bodo izvajali športne dneve oziroma vodeno badmintonsko rekreacijo.

20211031_200824
V petek, 22. 10. 2021, so v športni dvorani OŠ Maksa Pleteršnika Pišece izvedli v sodelovanju s Športno zvezo ADA prav poseben športno-predstavitveni dan, na katerem je Tadej Škof, sicer direktor ŠZ ADA, predstavil delovanje zveze ter njihove želje. Zveza ima za leto 2022 veliko ciljev, zato srčno upajo, da se meje ne bodo zopet zapirale, saj je njihovo delovanje predvsem odvisno od mednarodnega sodelovanja. Prvega turnirja v Zagrebu se je udeležilo 150 igralcev iz petih držav, medtem ko se je za ljubljanski turnir, ki bo 6. 11. 2021, prijavilo že več kot 200 igralcev. Poudaril je tudi dejstvo, da bo konec meseca januarja 2022 ob praznovanju 20-letnice kluba tudi ADA karavana prišla v Brežice. V večernih urah pa je bil v večnamenski dvorani še večer družabnih iger.

V nedeljo, 24. 10. 2021, je bil planiran pohod in postavitev klopce prijateljstva na Velikem Špičku, a je bilo oboje zaradi odsotnosti glavnega izvajalca prestavljeno na sredino meseca novembra. Med celotnimi počitnicami so izvajali aktivne počitniške delavnice oziroma treninge. Pika na i pa je bila v nedeljo, 31. 10. 2021, ko je v športni dvorani OŠ Maksa Pleteršnika Pišece potekal Halloween turnir za otroke in člane. Pri mladih igralcih je zmago slavil Anej Sušin pred Nejem Bizjanom in Mihaelom Škofom. Mladi so se pred začetkom turnirja pomerili tudi v risanju na temo buč in badmintona. Pri fantih je slavil Toni Hotko pred Alenom Mijatovićem in Luko Stjeljo. V kategoriji naključnih dvojic sta zmago slavila Tadej Škof in Luka Stjelja.

Pred člani Badminton kluba Pišece so pestri turnirski dnevi, saj jih že ta vikend čaka ADA Ljubljana, v nedeljo nadaljevanje 3. kroga 2. slovenske badmintonske lige v Kungoti ter naslednji vikend Srebrna žogica Lendava za pionirje, kadete in mladince. Najbolj zgoščen pa bo mesec december, saj se bodo odvijala vsa državna mladinska prvenstva, končnica slovenske badmintonske lige in gostovanje v Sarajevu.

Vse ljubitelje badmintona pa obveščamo, da bo konec meseca novembra v športni dvorani Brežice potekal Yonex future Slovenia international turnir, ki pa bo za gledalce žal zaprt zaradi trenutne situacije.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»