Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah 19. veteranske športne igre

Objavljeno: Sobota, 20.06.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
19_veteranske_sportne_igre_brezice (47)

V metu bombe se je pomeril tudi predsednik OZVVS Brežice Darko Udovič.

Brežice so bile danes prizorišče 19. veteranskih športnih iger, ki ju soorganizirata Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Brežice in Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever Posavje. Udeleženci - prijavljenih je nekaj sto - so se merili v šestih disciplinah, in sicer šahu, pikadu, košarki, streljanju, vlečenju vrvi in metanju bombe.

19_veteranske_sportne_igre_brezice (62)

Ekipa OZVVS Brežice v streljanju

Uvod v tekmovanje je zaradi deževnega vremena potekal v športni dvorani Brežice, kjer so navzoče nagovorili predsednik OZVVS Brežice Darko Udovič, brežiški podžupan Jure Pezdirc in predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič. Udovič je izrazil upanje, da bodo z dobrimi rezultati na tekmovališčih uspeli pregnati tudi slabo vreme, ki je spremljalo tokratne veteranske igre. Pezdirc je tekmovalcem zaželel veliko športnih uspehov in druženja ter jih povabil, naj še kdaj obiščejo občino Brežice. Lipič pa je poudaril, da je današnji dogodek namenjen tudi počastitvi prihajajočega dneva državnosti, "ko se bomo spominjali časa, v katerem smo imeli priložnost in čast tudi sodelovati". 19. veteranske športne igre je nato tudi uradno odprl. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli nekateri člani GPO Loče.

19_veteranske_sportne_igre_brezice (22)

19. veteranske športne igre je odprl predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič.

Manj kot 500 udeležencev, kar še zadostuje trenutno veljavnim ukrepom v državi, se je, kot že omenjeno, merilo v šestih disciplinah. V prostorih športne dvorane so potekala tekmovanja v košarki, pikadu in streljanju, v bližini dvorane met bombe in vlečenje vrvi, medtem ko je tekmovanje v šahu potekalo v prostorih Gimnazije Brežice. Tistim, ki so tekmovali v pikadu in šahu, so priporočali nošenje zaščitnih mask.

Kot nam je povedal Udovič, so bili med številnimi ekipami, ki jih sestavljajo po trije člani združenj veteranov vojne za Slovenijo in policijskih veteranov, tudi udeleženci iz Posavja. Ob zaključku je pred športno dvorano sledila še slovesna podelitev najboljšim tekmovalcem oz. ekipam, ki se je je udeležil tudi brežiški župan Ivan Molan. V metu bombe je ekipa OZVVS Brežice zasedla 5. mesto, OZVVS Krško 8., OZVVS Sevnica in PVD Sever Posavje pa sta si razdelila 17. mesto. V šahu so člani OZVVS Sevnica zasedli 7. mesto, OZVVS Brežice 17. in OZVVS Krško zadnje, 19. mesto. V pikadu so 4. mesto dosegli člani OZVVS Sevnica, 12. OZVVS Brežice, 16. OZVVS Krško in 24. PVD Sever Posavje. V streljanju z zračno puško je bila ekipa OZVVS Krško 8., PVD Sever Posavje 10., OZVVS Sevnica 13. in OZVVS Brežice 26. V vlečenju vrvi so bili najvišje, na 3. mestu, člani OZVVS Krško. V košarki 3 na 3 ni bilo posavskih ekip. Skupni rezultati so pokazali, da je med 35 sodelujočimi ekipami 1. mesto osvojila ekipa OZVVS Zgornja Gorenjska, 2. mesto OZVVS Dolenjska in 3. mesto OZVVS Spodnja Savinjska dolina. Od posavskih udeležencev je bila najboljša ekipa OZVVS Krško, ki je končala na 9. mestu, ekipa OZVVS Sevnica je bila 14., ekipa OZVVS Brežice 19. in ekipa PVD Sever Posavje 25.

R. R., foto: R. R. in M. Tokić

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe