Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah generalka pred Victor Slovenia Future Series 2019

Objavljeno: Petek, 18.10.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_0115

V Brežicah bosta ta vikend nastopila tudi Miha Ivančič in Petra Polanc, lanska zmagovalca mednarodnega turnirja v Brežicah.

Brežice bodo ta vikend gostile 1. članski turnir za državno jakostno lestvico, na katerega je prijavljenih 31 moških in 14 žensk v posamični konkurenci. Turnir poteka mesec dni pred mednarodnim članskim turnirjem za evropsko in svetovno jakostno lestvico Victor Slovenia Future Series 2019 (21.–24. 11. 2019).

Badminton klub Brežice bo v sodelovanju z Badmintonsko zvezo Slovenije ta vikend v športni dvorani Ekonomske in trgovske šole Brežice gostil 1. AB članski turnir za državno jakostno lestvico. V konkurenci 31 moških posamezno bosta tokrat manjkala najboljša slovenska posameznika Miha Ivanič in Andraž Krapež, bodo pa nastopili ostali reprezentanti – Miha Ivančič, Gašper Krivec, Miha Masten, Jaka Ivančič ... Pri ženskah posamezno bo od reprezentantk nastopila trenutno naša najboljša Petra Polanc, ki je na zadnjem mednarodnem turnirju serije Futures v Brnu na Češkem konec septembra osvojila odlično tretje mesto. Konkurenco bo imela, čeprav ne bo Kaje Stanković (na lanskem mednarodnem turnirju v Brežicah je bila druga) ter sester Lie in Ize Šalehar, ki trenirata na Danskem. Na turnirju bo nastopila Nika Arih, ki je kljub nekaj manj treninga vedno nevarna nasprotnica.

V kategorijah dvojic je nekaj nestalnih kombinacij, ki bodo turnirju dale precej poživitve. Bosta pa od najboljših nastopila lanska zmagovalca mednarodnega turnirja v Brežicah v mešanih dvojicah in tretja na turnirju v Brnu na Češkem, Miha Ivančič in Petra Polanc, za katera bo turnir v Brežicah kot tudi za ostale preizkus moči na domačem terenu in pokazatelj trenutne forme. Za organizatorje pa bo turnir generalka pred velikim organizacijskim zalogajem, ki jih čaka.

»Veseliva se tako A-turnirja kot tudi mednarodnega turnirja v Brežicah, saj je vedno lepo igrati pred domačimi navijači. Trenutno sva oba kar zdrava in se počutiva dobro, tako da upava na prikazano dobro igro in dobre rezultate na vseh turnirjih, ki sledijo, še posebej pa na mednarodnem turnirju v Brežicah,« ne skrivata optimizma Ivančič in Polančeva.

Prijave za mednarodni turnir v Brežicah se zaključijo v torek, 22. 10. 2019. Pričakuje se polno zaseden turnir, kar znaša nekaj več kot 300 tekmovalcev in spremljevalcev iz približno 30 držav, predvsem evropskih.

Vir: Badmintonska zveza Slovenije
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

18.05.2020 | Ostali športi

V slabem tudi nekaj dobrega

31.05.2020 | Ostali športi

Trening je bil zastrašujoč

26.05.2020 | Ostali športi

Srebrno plaketo SV dobilo SD Marok Sevnica

30.05.2020 | Ostali športi

S kolesom okoli Slovenije v enem 'šusu'

ne spreglejte

14.05.2020 | Redakcija

Popotovanje v knjižni barok

07.05.2020 | Redakcija

Zibelka Anastazija Grüna

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško