Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Bušeči vasi že peta zmaga za Miho Povšiča

Objavljeno: Nedelja, 16.10.2022    Rubrika: Ostali športi Redakcija
26_tek_po_vinski_cesti (239)

Najboljši trije tekači na najdaljši razdalji 26. teka po vinski cesti: (z leve) Jaroslav Kovačič, Miha Povšič in Gregor Bučar

Na tradicionalni tekaški prireditvi v Bušeči vasi, že 26. teku po vinski cesti, ki ga organizira ŠD Sušica, je v nedeljo najdaljšo razdaljo, 9,5 km, najhitreje pretekel Miha Povšič (AK Sevnica), ki je tako že petič dobil tek, ki se začne in konča pri nekdanji šoli v Bušeči vasi, vmes pa tekači obiščejo tudi zibelko cvička Gadovo peč. Z rezultatom 33:20 je Povšič, ki je tukaj slavil že med leti 2016 in 2019, popravil tudi rekord lani nekoliko skrajšane proge.

26_tek_po_vinski_cesti (112)

Prihod Povšiča v cilj

Drugo mesto je zasedel slovenski reprezentant v triatlonu Jaroslav Kovačič (JK Tri Team) s časom 33:42, tretji pa je bil Gregor Bučar (Matick), ki je za najdaljšo preizkušnjo potreboval 34 minut in 18 sekund. Pri ženskah je bila najhitrejša Kim Ameršek (AD Kronos) s časom 41:23, za 43 sekund je za njo zaostala druga Mateja Ožanič, tretje mesto pa je osvojila Barbara Andolšek z 42:56.
26_tek_po_vinski_cesti (137)

Zmagovalka med tekačicami Kim Ameršek

Na najdaljši razdalji je teklo skupno 92 tekačev in tekačic. Na krajši razdalji (1700 m) sta zmagala Matija Maglica (Atletska šola HOP2) s časom 5:32 in Ajda Budna (ŠD Blanca) s časom 6:51. Potekali so tudi otroški teki na 300 m in 600 m.
26_tek_po_vinski_cesti (272)

Skupni zmagovalci dolenjskega pokala 2022


V primerjavi z lanskim letom, ko se je teka po vinski cesti udeležilo nekaj manj kot 150 tekačev, je bila letošnja udeležba mnogo številčnejša, saj so našteli celo 220 tekačev pa tudi 22 pohodnikov, ki se vsako leto odpravijo na pohod po okoliških vinskih goricah.
26_tek_po_vinski_cesti (245)

Najboljši tekači iz KS Cerklje ob Krki s predsednikom Damjanom Kodričem

Kot je povedal Marjan Lopatič iz ŠD Sušica, alfa in omega teka po vinski cesti, so več kot zadovoljni s tolikšnim številom udeležencev, kar jim daje navdih za nadaljevanje tradicije teka v Bušeči vasi, ki je že vrsto let tudi eden od dogodkov v sklopu občinskega in krajevnega praznika. 

26_tek_po_vinski_cesti (80)

Start teka na 1700 m

Ker je bil to tudi zadnji tek v okviru letošnjega dolenjskega pokala, so na koncu podelili tudi nagrade skupnim zmagovalcem pokala. Pri tekačih je bil najboljši Uroš Avguštinčič (JB Team), ki je tek po vinski cesti sicer končal na četrtem mestu, pri tekačicah pa Maja Slak Hrnjak (Marathon Novo mesto), ki je bila v Bušeči vasi šesta. Podelili so tudi nagrade najboljšim tekačem na letošnjem teku iz KS Cerklje ob Krki. Pri moških je imel na najdaljši razdalji najboljši čas Miroslav Račič pred Denisom Zupančičem in Matjažem Barkovičem, pri ženskah pa kot edina cerkljanska krajanka Mateja Smukovič. Pokale in medalje so podeljevali brežiški podžupan Jure Pezdirc, predsednik sveta KS Cerklje ob Krki Damjan Kodrič, predsednik ŠD Sušica Grega Lopatič in predstavniki društva Marathon Novo mesto, ki organizira dolenjski tekaški pokal.
26_tek_po_vinski_cesti (42)

Potekali so tudi otroški teki.





R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki