Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nastajanju športni poligon ob Savi na Orehovem

Objavljeno: Torek, 24.11.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
orehovo 1

Na rekreacijskem območju ob Savi, v bližini čolnišča in pristana Orehovo, je v preteklih dneh potekala postavitev različnih telovadnih orodij (foto: Občina Sevnica) ...

Na območju čolnišča in pristana Orehovo, mimo katerega poteka priljubljena sprehajalna pot ob Savi od HE Boštanj do konca naselja Orehova, kjer je urejena tudi ribolovna trasa Ribiške družine Sevnica, Občina Sevnica skupaj s KS Sevnica ureja športni poligon oz. trim stezo s 14 postajami z različnimi telovadnimi orodji (na vsaki postaji je barvita tabla s prikazom športnih aktivnosti, ki so predvidene za posamezna orodja).

Trim steza na Orehovem (7)

… ki vabijo k športni dejavnosti vse generacije.

»Projekt je v sklepni fazi realizacije in v naslednjih dneh, predvidoma do konca tedna, bodo postavljene še informacijske table, ki bodo v orientacijsko pomoč za ugotavljanje fizične zmogljivosti vsakemu posamezniku pri izvedbi Cooperjevega testa, in sicer na 1.600 metrov za ženske ter 2.400 metrov za moške,« sporoča sevniška občinska uprava in dodaja, da je skupna dolžina celotne obstoječe trase s sprehajalno potjo, ki se prične na manjšem parkirišču na levem bregu Save v bližini HE Boštanj in se zaključi na koncu naselja Orehovo, 2.400 metrov.

Več v tiskani izdaji regionalnega časopisa Posavski obzornik, ki izide v četrtek, 26. novembra.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

13.01.2021 | Ostali športi

Zimska video produkcija plesalcev Lukca

22.01.2021 | Ostali športi

Grbine in zavoji tudi v Brežicah