Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nedeljo na Prilipah štart državnega prvenstva v motokrosu

Objavljeno: Četrtek, 30.03.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20220416_Prilipe_055
Uvodna preizkušnja državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo v nedeljo, 2. aprila 2023, na Prilipah, organizirali pa jo bodo člani AMD Brežice.

V nedeljo bodo na progi na Prilipah znova hrumeli motokros motorji. Na sporedu bo namreč prva dirka državnega prvenstva Slovenije, organizacija preizkušnje pa je v rokah prizadevnih članov AMD Brežice. Dirka bo brez dvoma zelo zanimiva, saj je kar nekaj voznikov prestopilo v višje tekmovalne razrede, nekateri pa so potegnili črto pod športno pot ter postavili motorje v kot. To pomeni, da se bodo karte v lovu na čim boljša mesta bržčas znova dobro premešale. Prva preizkušnja bo razkrila, kdo se je na novo motokros sezono najbolje pripravil, in verjetno nakazala, s kakšnimi ambicijami so posamezniki vstopili v sezono 2023.

Vreme ne bo ovira
20220416_Prilipe_043_Alex_Novak

Alex Novak bo glavni adut brežiškega društva, ki organizira dirko na Prilipah.


Vremenske razmere v zadnjih dneh sicer niso bile na strani organizatorjev. Padavine in razmočen teren so kar pošteno otežile pripravo razgibanega terena proge na Prilipah. "Vreme je takšno, kot je, in na to nimamo vpliva. Ne glede na vremenske razmere pa sem zadovoljen s stanjem proge. Upam, da nam bo vreme za konec tedna naklonjeno in da bomo lahko dirko izpeljali brez problemov," je pred nedeljsko dirko povedal predsednik AMD Brežice Ivan Slopšek. Barve domačega društva bo na dirki zastopalo šest voznikov, največ oči privržencev brežiškega motokrosa pa bo zagotovo uprtih v Alexa Novaka. Nadarjeni mladi up slovenskega motokrosa je lani osvojil tako državno kot pokalno prvenstvo v razredu MX65, izvrstno pa je nastopal tudi v mednarodni konkurenci, saj si je na finalni dirki evropskega prvenstva EMX 65 sredi julija v Loketu privozil odlično peto mesto.
20220416_Prilipe_113

Člani AMD Brežice upajo, da jim bo v nedeljo vreme naklonjeno za izvedbo uvodne dirke državnega prvenstva Slovenije v motokrosu.


Tekmovalni program se bo začel z uradnim treningom. Malce po osmi uri se bodo na progo najprej podali tekmovalci razredov open in MX2, vožnje, ki bodo štele za točke državnega prvenstva Slovenije, pa se bodo začele ob 10. uri in 50 minut, ko se bodo na progo podali v obeh veteranskih razredih. V primeru slabega vremena in s tem težjih pogojev na progi se bo urnik voženj prilagajal, da se bo lahko tekmovanje izvedlo čim bolj optimalno. Podroben urnik posameznih voženj in vse druge podrobnosti v zvezi z dirko lahko najdete na tej povezavi.

Vir: AMZS
« Nazaj na seznam
»