Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nedeljo največja kolesarska 'fešta' v Posavju – 17. kolesarski maraton po deželi cvička

Objavljeno: Torek, 13.08.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
foto-16-kolesarski-maraton-po-dezeli-cvicka-02
foto-16-kolesarski-maraton-po-dezeli-cvicka-79
Rekreativno kolesarsko društvo Krško v nedeljo, 18. avgusta, organizira že 17. kolesarski maraton po deželi cvička s štartom in ciljem v Krškem na Trgu Matije Gubca. Štartna ura bo zgodnja dopoldanska ob 10. uri.

Vsi kolesarske rekreacije željni bodo popeljani na tri sposobnostim prilagojene kolesarske trase. Vozi se po cestnoprometnih predpisih. Rekreativni kolesarji se bodo podali na veliki in mali kolesarski maraton v dolžini 70 in 40 kilometrov. Ob tem bodo za najmlajše kolesarje izvedli še otroški »Čričkov maraton«, primeren za male otroke oz. družine. Ob boku maratona za najmlajše bo tik pred štartom le-tega izveden še »Kolesarski poligonček«.

Prireditev je rekreativnega značaja in sodi v sklop akcije Slovenija kolesari 2019. Tokrat bo premierno del projekta »Pumpa – kolesarski vikend«, ki ga v letu 2019 podpira tudi Fundacija za šport.

Prijave potekajo na sam dan prireditve v informacijski službi, imetniki olimpijske kartice imajo cenejšo možnost prijave. Vsak prijavljeni prejme majico in malico oz. mlajši balonček in sladoled ...

TRASE:

VELIKI MARATON: poteka na trasi Krško–Stari Grad–Spodnja Pohanca–Šentlenart–Brežice–Čatež ob Savi–Cerklje–Križaj–Kostanjevica na Krki–Šentjernej–Zameško–Smednik–Raka–Zavratec–Impoljca–Krško.

MALI MARATON: poteka na trasi Krško–Stari Grad–Spodnja Pohanca–Šentlenart–Brežice–Čatež ob Savi–Cerklje–Križaj–Veliki Podlog–Krško.

ČRIČKOV MARATON: poteka na trasi mimo Stare vasi, Vrbine, do križišča pri GEN-u, v smeri desno po obvoznici mimo tovarne Krke in Celuloze, pod mostom polkrožno na glavni krški most in povratek nazaj na Trg Matije Gubca.

Vir: RKD Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte