Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V ŠD Partizan Sevnica otroci s posebnimi potrebami prejeli medalje

Objavljeno: Petek, 26.06.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Otroci s posebnimi potrebami in sport (2)

Telovadna akademija otrok s posebnimi potrebami

Že drugo leto v okviru Športnega društva Partizan Sevnica vadita v sekciji Telovadba za otroke s posebnimi potrebami dve skupini otrok. Za usvojeno znanje, spretnost, vztrajnost in pogum so pretekli torek prejeli bronaste medalje.

»Otroci s posebnimi potrebami imajo vadbo v športnem domu dvakrat tedensko in nekateri so vključeni tudi v ostale redne programe. Športni program Miška Eli, ki ga je pripravilo Sokolsko društvo Slovenije, smo prilagodili, dodali še nekaj novih prvin, ki so jih vadeči osvojili. Športno društvo Partizan Sevnica se je tudi uspešno prijavilo na razpise, ki so namenjeni telovadbi otrok s posebnimi potrebami, tako da je vadba brezplačna,« pove inštruktorica vadbe Estera Savič Bizjak, ki je skupaj z vaditeljico Uršo Udovč in diplomiranim kineziologom Alenom Žičkarjem vodila vadbo za skupino 15 otrok.

V torek, 23. junija, so vadeči predstavili usvojeno znanje in spretnosti v Športnem domu Sevnica svojim domačim ter prejeli za vztrajnost in pogum bronaste medalje Miške Eli, knjižico Miške Eli z izpolnjenimi rubrikami usvojenih veščin ter vrečko z darili ŠD Partizan Sevnica. »Otroci so gibalno zelo napredovali, tako da so bili starši res prijetno presenečeni,« še pove Estera in doda, da bodo z vadbo nadaljevali v novem šolskem letu 2020/2021.

S. R./vir: ŠD Partizan Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam