Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Sevnici izvedli Karate fest Tanin open 2019

Objavljeno: Ponedeljek, 21.10.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Sevnica-karate fest (11)
Klub borilnih veščin Sevnica je v sodelovanju s Športno unijo Slovenije in Kyokushinkai karate zvezo Slovenije Vzorno organizirala XXIX. tradicionalno športno prireditev KARATE FEST Tanin open 2019, ki je v Športni dom Sevnica privabila nekaj manj kot 150 mladih karateistov iz 11 slovenskih karate klubov.

Prisotne je uvodoma nagovoril predsednik KBZS prof. Vladimir Sitar, ki je izrekel prijazno dobrodošlico vsem prisotnim ter mladim tekmovalcem zaželel veliko uspeha. Po predstavitvi klubov, sodnikov ter sodniškem pozdravu so se tekmovalci v dopoldanskem delu najprej pomerili v prikazu osnovnih karate tehnik v gibanju KIHON, sledili so nastopi v karatejskih formah KATA, na koncu pa so se med seboj pomerili še najboljši borci v KUMITE kontaktnem karateju za naslove državnih prvakov.
Sevnica-karate fest (28)

 
Glavni sodnik dopoldanskega tekmovanja v Kihon in Kata disciplinah je bil g. Andrej Kerin iz KBV Dren Leskovec, popoldanskega v kontaktnih borbah za naslove državnih prvakov v Full Karate Combat pa g. Tomaž Groboljšek iz PDK Zagorje ob Savi.  Številni obiskovalci, ki so dodobra napolnili tribuno in prireditveni prostor ob boriščih, so lahko zopet »na delu« videli trenutno najboljše borce kontaktnega karateja.  
 
Pred podelitvijo  medalj je Komisija za pasove pri Kyokushinkai karate zvezi Slovenije podelila še diplomi za mojstra Kyokushin kontaktnega karateja za osebne zasluge in razvoj kontaktnega karateja v Sloveniji, Tomažu Groboljšku iz PDK Zagorje ob Savi, ki je prejel diplomo za mojstra Kyokushin karateja San-dan 3.DAN in prof. Vladimirju Sitarju, predsedniku Kickboxing zveze Slovenije, ki je prejel diplomo za mojstra Kyokushin karateja Sichi-dan 7.DAN.
 
Najboljšim posameznikom v KIHON in KATA disciplini so bile podeljene medalje Karate festa Tanin open 2019, tistim, ki pa se jim ni uspelo uvrstiti na zmagovalne stopničke, pa je organizator podelil lepe spominske medalje. Zlate medalje v katah so Klubu borilnih veščin Sevnica priborili Maksimiljan STOPAR, Klara ŠTIGL, Ivana ĆERIĆ in Gašper ŠTIGL. Srebrno medaljo je osvojil Tilen POŽUN, z bronom okrog vratu pa so se veselili Žak CESAR, Matic PASKVALE, Matic GRILC v katah in Nina PASKVALE v Kihon
 
Na koncu so bile podeljene še medalje za najboljše borce Slovenija open 2019 Državnega prvenstva v kontaktnem karateju v disciplini FULL KARATE COMBAT. Naslove državnih prvakov v FULL KARATE COMBAT so osvojili Denis ORAČ, Blaž PEČNIK pri članih, Amadej BOŽIČ pri kadetih, Tadej BOŽIČ dvakrat, eno v svoji težnostni kategoriji in v absolutni, Anže KERMC, Tilen CVELBAR, Matic GRILC, Matic PASKVALE in naslov podprvaka Gašper ŠTIGL pri mlajših kadetih, vsi člani Kluba borilnih veščin Sevnica.
 
Pregled uvrstitev sevniških karateistov na KARATE FEST – Tanin open 2019:
1.mesto  STOPAR Maksimiljan, Kata dečki U8
1.mesto  ŠTIGL Klara, Kata deklice U11
1.mesto ĆERIĆ Ivana, Kata deklice U9
1.mesto  ŠTIGL Gašper, Kata dečki 2U13
2.mesto POŽUN Tilen, Kata  dečki U8
3.mesto CESAR Žak, Kata dečki U7
3.mesto PASKVALE Matic, Kata dečki U12
3.mesto GRILC Matic, Kata dečki U11
3.mesto PASKVALE NINA, Kihon deklice U7
6.mesto URH Sven, Kata dečki U7
9.mesto HOČEVAR Mark, Kata dečki U8
10.mesto SLADIČ Gašper, Kata dečki U9
 
Pregled uvrstitev sevniških karateistov na Državnem Kyokushinkai prvenstvu Slovenije v kontaktnem karateju – Slovenija open 2019:
1.mesto KERMC Anže, Full Karate Combat – 40 kg st.dečki
1.mesto CVELBAR Tilen, Full Karate Combat – 50 kg st.dečki
1.mesto GRILC Matic, Full Karate Combat  + 50 kg st.dečki
1.mesto BOŽIČ Tadej, Full Karate Combat – 50 kg ml.kadeti
1.mesto PASKVALE Matic, Full Karate Combat + 60 kg ml.kadeti
1.mesto BOŽIČ Amadej, Full Karate Combat + 70 kg kadeti
1.mesto PEČNIK Blaž, Full Karate Combat – 75 kg člani
1.mesto ORAČ Denis, Full Karate Combat – 85 kg člani
1.mesto GRILC Matic, Full Karate Combat, absolutna st.dečki
1.mesto BOŽIČ Tadej, Full Karate Combat absolutna ml.kadeti
2.mesto CVELBAR Tilen, Full Karate Combat absolutna st.dečki
2.mesto ŠTIGL Gašper, Full Karate Combat -50 kg ml.kadeti
2.mesto ŠTIGL Gašper, Full Karate Combat absolutna ml.kadeti
3. mesto KERMC Anže, Full Karate Combat absolutna st.dečki
3.mesto PASKVALE Matic, Full Karate Combat absolutna ml.kadeti
 
Čestitke vsem nastopajočim za borbenost, izjemen nastop in odlične rezultate.

Klub borilnih veščin Sevnica se še posebej zahvaljuje za podporo in pomoč pri organizaciji Karate festa Občini Sevnica, TANIN SEVNICA, d.d., podjetju KOOP Trgovina d.o.o. Brežice, Športni uniji Slovenije, Javnemu zavodu KŠTM Sevnica, Thermana Laško, Krajevni skupnosti Sevnica, HIDROELEKTRARNE NA SPODNJI SAVI, d.o.o., Zavarovalnici TRIGLAV d.d., GEN-i d.o.o. Krško, GEN energija, d.o.o. Krško, Reklamam KERMC Slavko s.p., Sistemi IN ES d.o.o. Sevnica, Trimček Vesni Mirt s.p. iz Blance in SEP d.o.o. Mokronog. Hvala tudi medijski hiši Posavski obzornik, Radio Krka, Grajske novice in Lokalno.si, ki spremljajo naše mlade športnike na njihovi tekmovalni poti in poročajo o njihovih uspehih.
 
Vidimo se ponovno v Sevnici prihodnje leto na jubilejnem XXX. Tradicionalnem Karate  turnirju – KARATE FEST 2020. 
 
Vir: Klub borilnih veščin Sevnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2022 | Ostali športi

Leto 2022 je leto pišeškega badmintona

22.01.2022 | Ostali športi

Ela Petan bronasta v Acapulcu