Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Sevnici podelili športna priznanja

Objavljeno: Petek, 16.03.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSCN9649 (2)

Sine Karlovšek je v imenu Atletskega kluba Sevnica predal predsedniku sevniške športne zveze Roku Vodeniku (desno) trenirko Rafka Povheta, ki bo uokvirjena na častnem mestu v Športnem domu Sevnica.

Sinoči je v sevniški kulturni dvorani potekala prireditev Športnik leta 2017, ki je izpostavila najsvetlejše sevniške športne dosežke, zaznamoval pa jo je razgiban in športno obarvan spremljevalni program. Osrednji gost dogodka je bil selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič, ki je bil v družbi župana Srečka Ocvirka in predsednika Športne zveze Sevnica Roka Vodenika tudi podeljevalec priznanj.

DSCN9670 (2)

Novi selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič (levo) je prejel v dar sliko sevniškega gradu iz rok župana Srečka Ocvirka.

Športnik leta občine Sevnica 2017 je postal rokometaš Blaž Janc, športnica leta 2017 je košarkarica Aleksandra Krošelj, najbolj perspektivna športnika pa sta Žan Škoda in Maša Medvešek, ki odlične rezultate dosegata na področju ju-jitsa. Naziv športna osebnost leta 2017 sta za življenjsko delo na področju športa prejela Estera Savič Bizjak in Ludvik Cvirn.

Športna zveza Sevnica je ob tej priložnosti podelila tudi jubilejna priznanja klubom in društvom, ki so v letu 2017 obeležili okrogli jubilej delovanja. Veteranskemu rokometnemu klubu Sevnica je bilo podeljeno priznanje za 10 let delovanja, Košarkarskemu klubu Sevnica za 15 let, Judo klubu Olimpija Krmelj, Odbojkarskemu društvu Bombe Sevnica in Klubu malega nogometa Sevnica pa za jubilejnih 20 let delovanja. 25 let je lani obeležil Atletski klub Sevnica, Šahovski klub Milan Majcen Sevnica je dopolnil 60, Športno društvo Partizan Sevnica pa 65 let delovanja.

Športna zveza Sevnica je poleg jubilejnega priznanja podelila tudi posthumno priznanje za Rafka Povheta, ustanovitelja in dolgoletnega trenerja AK Sevnica. Sine Karlovšek pa je v imenu sevniških atletov domači športni zvezi predal trenirko Rafka Povheta, ki bo uokvirjena na častnem mestu v Športnem domu Sevnica.

Športno prireditev so s prikazi vaj in plesno-akrobatskimi nastopi popestrili: Plesna šola Lukec Sevnica, Športno društvo Partizan Sevnica in člani plesnega krožka Osnovne šole Krmelj. Državno himno je zapela Polona Vencelj, učenka Glasbene šole Sevnica. Posebni gostje so bili tudi člani sevniške Šole zdravja, ki so poskrbeli za uvodno ogrevanje celotnega občinstva. Organizacijsko so prireditev pripravili Občina Sevnica, KŠTM Sevnica in Športna zveza Sevnica, povezovalca programa pa sta bila Samo Omerzu in Tanja Žibert.

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

13.01.2021 | Ostali športi

Zimska video produkcija plesalcev Lukca

22.01.2021 | Ostali športi

Grbine in zavoji tudi v Brežicah