Časopis za pokrajino Posavje
26.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V slabem tudi nekaj dobrega

Objavljeno: Ponedeljek, 18.05.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Kristina Erman (3)

Nogometašica Kristina Erman zavzeto vadi na Norveškem, kamor je prispela v letošnjem letu.

26-letna Kristina Erman, slovenska nogometna reprezentantka, sledi svoji nogometni športni poti že iz osnovnošolskih dni, ko je gulila klopi v OŠ Tržišče v sevniški občini. V letošnjem letu je prestopila v nogometni klub na Norveškem, kjer se v dresu ekipe Arna-Bjørnar iz mesta Bergen dobro počuti. Na Norveškem preživlja tudi čas epidemije in pridno vadi.

»V karanteni je bilo veliko časa za razmislek in na Norveškem sem se znašla v zanimivi situaciji, iz katere sem skušala potegniti najboljše,« prijazno pove in doda, da je razmišljala o odhodu domov, a potem je ostala v tujini. »Na Norveškem ni bilo tako drastičnih ukrepov kot v Sloveniji, zato sem se odločila in ostala, kjer smo že dokaj hitro začeli trenirati s klubom. Posebnih načrtov nimam, čakam le na datum, ko bomo začeli s prvenstvom, sicer pa je tukaj življenje več kot štiri tedne že v skoraj normalnem ritmu – bari in restavracije so odprti, prav tako kino …« opisuje utrip in upa, da se po tej krizi ne bo veliko spremenilo.

»V primeru, da pride do večletnih sprememb, upam, da nam ne bodo vzeli svobode gibanja, ker verjamem, da od tega nihče nima velike koristi. Ljudje po svetu bomo morali enostavno postati bolj odgovorni za svoja dejanja,« pojasni in nadaljuje, da je sledila dogajanju v Sloveniji, v kateri so bili v začetku krize sprejeti odgovorni ukrepi, a meni, da bi lahko bi bilo tudi malo drugače. »Vendar zdaj iskati slabosti za nazaj nima smisla. Dovolj je bilo negativnih novic v zadnjih mesecih, zato pozivam vse, da ostanejo pozitivni. Vedno je v slabem tudi nekaj dobrega. Zavedati se moramo, da je bil v skoraj isti situaciji celoten svet, zato mislim, da ni čas za kritike in negativnost,« razmišlja in si želi, da bi se življenje čim prej vrnilo v 'normalo', kajti »sedaj je pravi trenutek, da pokažemo, da skupaj zmoremo«.

S. R., foto: osebni arhiv K. Erman
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline