Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V soboto v Brežicah prvi pokoronski turnir v badmintonu, na njem tudi igralci iz tujine

Objavljeno: Četrtek, 10.06.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
20190126_094622

Foto: arhiv BK Pišece

Badminton klub Pišece v soboto, 12. junija, prireja 9. turnir bratstva in enotnosti s pričetkom ob 9. uri v športni dvorani Gimnazije Brežice. Šlo bo za sploh prvi pokoronski badminton turnir z mednarodno udeležbo v tem delu Evrope ter prvi v nizu načrtovanih dogodkov ob 20-letnici BK Pišece.

Predsednik BK Pišece Tadej Škof je prepričan, da jim bo tradicionalni turnir, ki bi znal biti tudi edini tak turnir v tem letu, uspelo izpeljati in bo potekal brez kakšnih posebnih težav. »Kljub temu da se nekatere stvari še ne odvijajo tako, kot si bi želeli, so svoj prihod že potrdile ekipe iz Gradca, Reke, Koprivnice, Zagreba, Splita, Zadra, Izole, Mengša, Ljubljane, Celja in Brežic. Tem se bo zagotovo pridružilo še kakšno mesto,« nam je povedal nekaj dni pred turnirjem in dodal, da bodo morali seveda vsi tekmovalci, osebje pa tudi gledalci izpolnjevati pogoje PCT. Pred dvorano bo na voljo tudi kombi NIJZ z možnostjo hitrega testiranja.

V letošnjem jubilejnem letu za pišečki klub bi radi organizirali slavnostno prireditev, badmintonsko akademijo, dva badmintonska kampa za otroke in tri močne turnirje, med njimi tudi mednarodno veteransko tekmovanje. »Če bomo uspeli izpeljati četrtino vsega tega, bomo lahko zadovoljni,« se Škof zaveda, da bo zaradi še vedno trajajočih omejitev organizacija dogodkov zahtevna in otežena. Zaradi epidemije je izgubljena tudi še druga zaporedna sezona ADA badminton lige. 26. junija BK Pišece že peto leto zapored načrtuje promocijski turnir na hrvaškem otoku Murter, med poletnimi počitnicami pa organiziral poletne počitniške delavnice v Pišecah. Prvi termin je od 5. 7. do 10. 7. in drugi od 23. 8. do 28. 8. Namenjene so vsem otrokom brežiške občine. Poudarek bo na badmintonu, izvajali pa bodo tudi druge športne aktivnosti. Vse dodatne informacije so na spletni strani kluba.

Predstavitev destinacije Čatež in Brežice na Murterju

BK Pišece je lani prvič prevzel organizacijo t. i. Slovenske noči na Murterju in na njihovo pobudo ter z namenom tesnejšega sodelovanja med Brežicami in Murterjem v terminu od 23. do 25. julija 2021 – letos bo prireditev trajala kar tri dni – načrtujejo skupno promocijo ponudbe destinacije Čatež in Brežice na tem hrvaškem otoku. V okviru Slovenske noči imajo društva in pridelovalci ter obrtniki iz brežiške občine priložnost promocije in/ali prodaje svojih izdelkov in pridelkov. Zato v ZPTM Brežice vabijo vse zainteresirane, da se oglasite pri njih ali svoje želje sporočite po telefonu na 040 242 429.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»