Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V torek bodo v Brežicah premierno praznovali svetovni dan badmintona

Objavljeno: Petek, 01.07.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
FB_IMG_1656526842439
V torek, 5. 7. 2022, bomo premierno praznovali svetovni badmintonski dan. Tako kot ima že večina športov svoj dan v letu, se je tudi svetovna badmintonska zveza odločila, da bo to vsako leto 5. julija.

Ker so Brežice Evropsko mesto športa za leto 2022 in ker bomo v Sloveniji gostili Evropsko seniorsko prvenstvo v mesecu avgustu, se je Badmintonska zveza Slovenije na pobudo Tadeja Škofa, sicer predsednika Badminton kluba Pišece ter vodje projektov, rekreacije in veteranov pri BZS, odločila, da v torek, 5. 7., med 11. in 15. uro pred veliko športno dvorano Brežice izvede predstavitev badmintona kot tudi air badmintona (poletna verzija) ter novinarsko konferenco na temo EP v Stožicah.

Evropsko seniorsko prvenstvo, ki bo potekalo od 7. do 13. avgusta v Ljubljani, bo tako ena od največjih badmintonskih prireditev v zadnjih letih, saj se bo prvenstva udeležilo 1088 igralcev oziroma 1600 prijavljenih iz 33 držav. V obzir moramo vzeti še spremljevalno osebje in navijače, ki bodo prvenstvo naredili resnično spektakularno. Med vsemi nastopajočimi bo tudi posavski igralec, in sicer Alen Mijatovič, član BK Pišece.

Lepo vabljeni v torek, 5. 7., ob 13.uri pred športno dvorano Brežice na novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavniki zveze pojasnili še vse ostale detajle, lepo vabljeni tudi na promocijsko igranje pred dvorano od 11. ure naprej.

Tadej Škof, vodja projektov pri BZS
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte