Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Tržišču odprli športni park - fotogalerija

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
V Tržišču odprli športni park - fotogalerija V KS Tržišče so včeraj uradno predali v uporabo novo športno pridobitev - športni park, ki bo na voljo učenkam in učencem ter zaposlenim na OŠ Tržišče za izvajanje različnih športnih aktivnosti na prostem kot tudi samim krajanom za sprostitev in rekreacijo.

Športni park obsega 80 metrov dolgo atletsko stezo, stezo za skok v daljino, nogometno igrišče z umetno travo, igrišče za odbojko na mivki ter igrišče za nogomet, rokomet in košarko na asfaltni površini. Ureditev 200.000 evrov vrednega projekta, ki zajema še avtobusno obračališče, sta financirali Občina Sevnica in Krajevna skupnost Tržišče, nogometno igrišče z umetno travo pa je sofinancirala Nogometna zveza Slovenije. V samo izgradnjo športnega parka so veliko prostovoljnih ur dela vložili tudi člani športnih društev in krajani, zato je bilo navdušenje nad dokončno podobo toliko večje.

Ravnateljica OŠ Tržišče Zvonka Mrgole verjame v prihodnost šole in kraja, saj k tako lepi pridobitvi sodi še nova šola, za katero je župan Srečko Ocvirk dejal, da je to drugi del, ki se intenzivno pripravlja. Predsednik KS Tržišče Janez Kukec je v svojem govoru nanizal pomembne športne dosežke osnovnošolcev na državni ravni, predstavil potek gradnje športnega parka ter se zahvalil vsem, ki so pomagali pri njegovi uresničitvi. Prvi častni predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl je krajanom čestital za izjemen dosežek v imenu NZ Slovenije ter ob tem poudaril, da so potrebna vlaganja tudi v manjše centre in ne samo v velike. Iskrene čestitke je izrekla tudi državna sekretarka z Ministrstva za šolstvo in šport Alenka Kovšca, ki so jo še posebej navdušile iskrice v očeh nastopajočih učenk in učencev OŠ Tržišče. Župnik Marko Japelj je blagoslovil nov športni park v Tržišču in nato je sledila še uradno otvoritev, pri kateri so sodelovali vsi govorniki ter najboljši športnik in športnica leta 2008 na OŠ Tržišče - Jernej Dragan in Katarina Gorenc.

Sledi še fotogalerija z otvoritve.S.R.

« Nazaj na seznam
»