Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Victor Slovenia Future Series 2019: Miha Ivančič in Petra Polanc še drugo leto zapored zmagala v Brežicah

Objavljeno: Torek, 26.11.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Badminton_Victor_13284_191124_GV

Mešana dvojica Petra Polanc-Miha Ivančič med tekmo ...

Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije Future v Brežicah, ki šteje za svetovno in evropsko jakostno lestvico, so slovenski reprezentanti med 300 tekmovalci iz 42 držav kar petkrat zaigrali v četrtfinalih, piko na i pa sta postavila Miha Ivančič in Petra Polanc z zmago v mešanih dvojicah.

Minulo nedeljo se je v Brežicah zaključil štiridnevni mednarodni turnir v badmintonu, ki šteje za svetovno jakostno lestvico. Slovenski tekmovalci so igrali odlično – Miha Ivančič in Petra Polanc sta zmagala v mešanih dvojicah. V finalu sta bila z izidom 21:5, 21:11 boljša od danske dvojice Kristoffer Knudsen/Elisa Melgaard.

Badminton_Victor_13605_191124_GV

... in z nagradama za drugo zaporedno zmago na turnirju v Brežicah

»Uspelo nama je! Ponovila sva rezultat lanskega leta. S prikazano igro sem zelo zadovoljna, saj sva oba držala koncentracijo od začetka do konca. Z borbo, osredotočenostjo in odličnim sodelovanjem nama je na koncu uspel vrhunski rezultat. Hvala Mihi, trenerjem, navijačem in vsem ostalim za podporo,« se je razgovorila Petra Polanc.

Tudi Miha Ivančič ni skrival zadovoljstva: »Za mano je moj najboljši turnir v članski konkurenci. Tako z rezultatom kot s prikazano igro med posamezniki in mešanimi dvojicami sem zelo zadovoljen. Z borbeno igro nama je uspelo ubraniti lansko zmago v mešanih dvojicah.«

Do novega leta bosta skupaj zaigrala še v Italiji in v Turčiji.

Pri moških posamezno je zmagal Danec Karan Rajan Rajarajan, ki je v treh setih premagal Čeha Jana Loudo 21:17, 11:21, 21:19.

Pri ženskah posamezno smo prav tako videli tri sete, kjer je Švicarka Jenjira Stadelmann po uri igre premagala Madžarko Moniko Szöke 21:18, 13:21, 21:15.

Moške dvojice sta zmagala Čeha Janomir Janaček in Tomaš Švejda, ženske dvojice pa Danki Frederikke Lund in Signe Schulz.

Ostali slovenski četrtfinali na turnirju: Petra Polanc med posameznicami, Petra Polanc in Kaja Stanković v dvojicah, Jaka Ivančič in Miha Masten v moških dvojicah ter Miha Ivanič skupaj s Hrvatico Katarino Galenić.

Udeleženci so bili zadovoljni z organizacijo in še posebej z gostoljubjem domačinov. Zagotavljajo, da se bodo vabilu na ta turnir naslednje leto z veseljem odzvali.

Vir: Badmintonska zveza Slovenije
Foto: Grega Valančič
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte