Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vrhunsko izpeljan badmintonski turnir v Brežicah

Objavljeno: Ponedeljek, 18.10.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20211017_121436
V športni dvorani Gimnazije Brežice je v soboto in nedeljo potekal drugi in hkrati zadnji letošnji turnir AB BZS, na katerem je nastopilo 55 najboljših igralcev iz celotne Slovenije. Kljub zaostrenim pogojem PCT si je turnir prišlo ogledat kar nekaj badmintonskih sladokuscev, saj so si v živo želeli ogledati najboljše slovenske badmintonske igralke in igralce.

V soboto so bile na sporedu skupinske tekme, medtem ko je bila nedelja namenjena polfinalu in finalu. Za nekaj posavskega veselja sta prvi dan poskrbela Toni Hotko, član BK Pišece, in Katarina Kevo, članica BK Brežice, ki sta se uvrstila v nedeljsko polfinalno tekmovanje. Badminton klub Pišece so na turnirju ob Toniju Hotku zastopali še Aljaž Ogorevc, Lovro Zupančič, Tadej Zupančič, Matej Ogorevc, Liam Toni Šironjič, Matija Hranilović in Dejan Mikuš, ki so izgubili že v skupinskem delu, medtem ko so za Badminton klub Brežice nastopili Janez Božič, Gregor Božič in Alen Mijatovič, ki so prav tako obstali v sobotnih kvalifikacijah oziroma v skupinskem delu.
20211017_132943

Toni Hotko (desno)


Definitivno je prvakinja turnirja Nike Brajkovič (BK Bit Ljubljana), ki je slavila v vseh treh kategorijah. Tudi posavski badminton je imel svoja dva predstavnika na stopničkah. Da je posavski badminton živ in aktiven, sta poskrbela Toni Hotko, ki je v kategoriji moški posamezno B osvojil tretje mesto, ter Katarina Kevo, ki je osvojila drugo mesto v kategoriji deklet posamezno B. Da je bil turnir izpeljan vrhunsko in na nivoju, je že v nedeljskem ustnem poročilu izjavil vrhovni sodnik zveze, saj je organizator poskrbel za odlično vzdušje v dvorani, lepo opremljeno dvorano ter vikend program, za katerega se lahko zahvalijo Gimnaziji Brežice, Občini Brežice, pivnici Reset, podjetju Yonex Slovenija ter Lisci Sevnica.

Organizacija tako velikega turnirja je bil velik zalogaj za Badminton klub Pišece, ki je tako priredil že drugo prireditev v sklopu prireditev ob praznovanju 20-letnega delovanja. Naslednji badmintonski turnir, ki se bo odvijal v Brežicah, bo že konec meseca novembra, in sicer Yonex future Slovenia, na katerem bo sodelovalo več kot 150 igralcev iz celotne Evrope, med ostalimi tudi dvojici Toni Hotko - Matija Hranilović (BK Pišece) in Katarina Kevo - Janez Božič (BK Brežice), na kateri posavska kluba največ računata.

Vir in foto: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»