Časopis za pokrajino Posavje
9.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z zračno pištolo zlato kar trikrat v Posavje, Vidmar srebrn

Objavljeno: Ponedeljek, 06.04.2009    Rubrika: Ostali športi
Z zračno pištolo zlato kar trikrat v Posavje, Vidmar srebrn

Srečko Vidmar, tekmovalec Strelskega kluba Brežice, je na svojem tretjem članskem državnem prvenstvu v streljanju z zračno pištolo dočakal velik trenutek. S prepričljivo najboljšim rezultatom finala se je s 4. povzpel na 2. mesto in tako svojemu klubu prinesel doslej prvo posamično kolajno v moški članski konkurenci. Za zmagovalcem, državnim rekorderjem Cvetkom Ljubičem iz Slovenskih Konjic, ki tekmuje za Kidričevo, je zaostal za vsega 6 desetink kroga.

»Ves čas finala sem imel občutek, da mi ne gre najbolje. Če bi vedel, da sem tako blizu zmage, bi se pri zadnjem strelu še bolj potrudil in mogoče bi mi uspelo prehiteti tudi Ljubiča,« so bile prve Vidmarjeve po dramatičnem finalu, v katerem se je po šestem strelu, ko je zadel 10,7 že prebil na prvo mesto, a mu je Ljubič takoj odgovoril z dvema lepima deseticama. Ker je takoj zatem Ljubič zadel vsega 8,9 kroga, Vidmar pa 9,5, je o zmagi odločal zadnji strel. Ta je bil z 9,1 na žalost Vidmarjev najslabši v celotnem finalu in zmaga se mu je izmuznila iz rok.

Zelo dobro je v brežiški članski ekipi s 563 zadetimi krogi nastopil tudi Miha Zevnik in obstal na pragu finala, tretjemu in najbolj izkušenemu članu ekipe Mateju Krajnčiču pa se je nedeljski nastop na žalost povsem ponesrečil in ekipa je pristala na 7. mestu. Z ekipnima zmagama so zato razveselili brežiški mladinci in mladinke.

Za mladince so tekmovali Marko Pšeničnik, Tadej Sečen in Karlo Fundak, za mladinke pa Simona Molan, Katarina Žniderič in Anja Pepunič. Kljub večjim pričakovanjem je brežiški mladi rod ostal brez posamične kolajne, kar pa ni mogoče reči za sevniške mladinke, saj zmaga Mojce Kolman v nobenem trenutku ni bila vprašljiva. Veliko prednost po rednem delu je z zanesljivim finalnim nastopom le še nadgradila. Sevniška članska vrsta je v postavi Danilo Petrin, Blaž Kunšek in Matej Kolman zasedla 9. mesto.

« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

06.04.2020 | Ostali športi

Brezplačni treningi v živo