Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za konec leta še turnir dedka Mraza, pred BK Pišece praznovanje 20-letnice

Objavljeno: Torek, 28.12.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG-382f78ff72d56280354a76bdccf512a0-V
Leto 2021 se počasi končuje, in ker so se v Badminton klubu Pišece odločili imeti kopico prireditev ob 20-letnem delovanju in so večino prireditev sicer v okrnjenem sestavu tudi uspeli izpeljati, so se odločili, da za konec leta izpeljejo po dolgem času tudi turnir v šolski dvorani OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, namenjen vsem članicam, članom in povabljenim klubom. Kljub temu da je praznični čas ter je večina igralk in igralcev na dopustih, se je turnirja udeležilo kar lepo število nastopajočih. Turnir dedka Mraza, kot so ga naslovili, je bil prvotno namenjen otrokom, a so se odločili, da bi tudi starejši člani odigrali za pokal dedka Mraza.

Screenshot_20211226-103350_Samsung Notes
Pri najmlajših je zmago slavil Anej Sušin pred Janom Hotkom in Anejem Hotkom. Starejši člani so se potem pomerili še v igri naključnih dvojic in igri posameznikov. Med boljšimi posamezniki je zmago slavil Aljoša Rovan pred Luko Stjeljo in Tadejem Škofom. Naključne dvojice sta zmagala Luka Stjelja in David Ilinčič pred Gregorjem Božičem in Zlatanom Hanžkom ter dvojico Tadej Škof in Gordana Seničić Hanžek. Za vse pridne in malo manj pridne otroke je klub poskrbel za manjša darila za uspešno leto.

Pred BK Pišece pa je čas veselja, saj je mesec januar namenjen glavni prireditvi od 20-letnem delovanju. Že sedaj vse lepo vabijo na svečano otvoritev fotografij, ki bo v četrtek, 27. 1. 2022, v športni dvorani OŠ Maksa Pleteršnika Pišece. Petek, 28. 1. 2022, bo poseben dan, saj dopoldan pripravljajo mednarodno člansko tekmo med Slovenijo in Hrvaško. V popoldanskem času pa slavnostno akademijo, na kateri bodo sodelovali predstavniki OKS, predsednik BZS, predstavniki lokalne skupnosti in vsi zvesti člani. Nagovor bo imel oz. častni predsednik akademije bo Igor Zorčič, predsednik Državnega zbora RS.

V soboto, 29. 1. 2022, pa člani kluba prirejajo tradicionalni, že 10. turnir bratstva in enotnosti, na katerem bo letos sodelovalo več kot 200 igralk in igralcev iz šestih držav, še posebej pa so veseli projektne partnerke države Avstrije. Pred epidemijo je bilo po turnirju tudi klasično vseslovensko druženje, ki pa po vsej verjetnosti januarja še ne bo možno, zato so se odločili za rezervni plan in bi rajanje za vse člane, podpornike, sponzorje, ljubitelje športa naredili v poletnih mesecih v sklopu praznovanj krajevnega praznika v Pišecah.

BK Pišece in vsi podporniki vsem skupaj želijo srečno, uspešno in športno novo leto 2022!

Vir: BK Pišece
 
« Nazaj na seznam
»