Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključek plesne sezone v Plesnem klubu Lukec

Objavljeno: Torek, 14.07.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
GOPR1029-1500
Ob koncu junija se je zaključila še ena plesna sezona za plesalce Plesnega kluba Lukec. Tokrat je bila precej drugačna, saj je ravno na vrhuncu sezone, ko je na sporedu največ plesnih tekmovanj in prireditev, nastopila karantena, ki je precej spremenila izvajanje programov kluba.

Tako smo bili primorani za dva meseca ustaviti izvajanje programov na osnovnih šolah v Posavju in v klubu v Krškem, Brežicah in Sevnici. Za nekatere skupine smo pripravili spletne treninge, tako da so vsi, ki so to želeli, lahko tudi od doma sodelovali na treningih.

Prav tako so bila vsa planirana tekmovanja in festivali žal odpovedani. Ob koncu junija je Plesna zveza Slovenije za soliste in pare uspela izvesti plesni turnir, ki so ga poimenovali "S plesom v poletje". Turnirja se je udeležila tudi plesalka Žana Colarič, ki je tekmovala med starejšimi mladinkami v disciplini modern in osvojila odlično 4. mesto. Ostali tekmovalci, ki tekmujejo v malih skupinah in formacijah, so žal ostali brez priložnosti za nastop, saj pogoji niso dopuščali izvedbe tekmovanj za večje število tekmovalcev. Želimo in upamo, da bo v jeseni lahko izvedeno vsaj državno prvenstvo, na katerem se bodo predstavile 3 formacije in 2 mali skupini. 

PK Lukec tradicionalno zaključi plesno sezono z zaključnimi poletnimi produkcijami v Krškem, Brežicah in Sevnici. kjer se na plesnem podiju predstavijo vsi člani kluba. Pogoji za organizacijo javnih prireditev žal niso dopuščali, da bi lahko produkcije izvedli, tako da so plesalci žal ostali brez zaključnega nastopa.

Vseeno smo se potrudili ter delček plesnih nastopov naših članov in naš plesni utrip združili v produkcijski video, ki sta ga pripravila naša člana Dea Micić in Matic Bogolin. Produkcijski video si lahko ogledate na povezavi: https://youtu.be/jZxXQrKhNF8.

Plesni klub Lukec vsako leto ob koncu plesne sezone podeli posebne nagrade za nadarjene mlade plesalce. Kljub temu, da je bila letošnja sezona nekoliko drugačna in predvsem krajša, smo se odločili tudi letos podeliti omenjene nagrade. Nagrade za nadarjene mlade plesalce podeljujemo otrokom, ki obiskujejo naš program plesnega krožka na osnovnih šolah v Posavju. Nagrado polletno brezplačno vadnino za programe kluba v sezoni 2020/21 so letos prejeli:
  • SEVNICA: Mija Novak (OŠ Sevnica), Daša Železnik (OŠ Boštanj), Neža Kotar (OŠ Tržišče), Nina Skrinjar (OŠ Sevnica) in Leja Gobec (OŠ Boštanj);
  • BREŽICE: Nika Valenčak (OŠ Bizeljsko), Nika Zlobko (OŠ Cerklje ob Krki), Neža Komatar (OŠ Cerklje ob Krki), Emily Škof (OŠ Bizeljsko) in Anej Kovačič ( OŠ Bizeljsko);
  • KRŠKO: Lana Janc (OŠ Senovo), Leon Taj Luštek (OŠ Krško), Lara Pirc (OŠ Krško), Irena Jović (OŠ Krško), Brina Hosta (OŠ Raka) in Zoja Erjavšek (OŠ Krško).
Ob koncu naj se zahvalimo vsem staršem za podporo in zaupanje v minuli sezoni. Prav tako pa se zahvaljujemo vsem mentorjem, ki so v sezoni 2019/20 skrbeli za razvoj in napredek mladih plesalcev, to so: Romana Koreber (otroške skupine in plesni krožki na OŠ in VVZ), Dea Micić (hip hop in plesni krožki na OŠ), Luka Vodlan (plesni krožki na OŠ in VVZ, hip hop, st. in LA plesi), Elin Mateja Matjašič (orientalski plesi), Vesna Stevanović (orientalski plesi), Vanesa Krenker (hip hop in jazz), Miha Poznič (hip hop) in Sebastijan Vodlan (plesni krožki na OŠ, step, st. in LA plesi). 

Vir: PK Lukec
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.01.2021 | Ostali športi

Grbine in zavoji tudi v Brežicah

13.01.2021 | Ostali športi

Zimska video produkcija plesalcev Lukca

ne spreglejte