Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključek poletne sezone 2020 Teniške akademije Gospod Ficko, najuspešnejše do sedaj

Objavljeno: Ponedeljek, 23.11.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
70202928_2408259679389808_8523499857476845568_n
Teniška Akademija Gospod Ficko (GFTA) je zaključila še 2. poletno sezono, odkar je odprla vrata v posavsko-dolenjski regiji, in to najuspešneje do sedaj.

V letošnji poletni sezoni je namreč zabeležila največji vpis novih članov v zadnjih dveh letih, kar gre med drugim pripisati tudi trenutni epidemiološki situaciji, v kateri se je znašel šport, kjer ima tenis kot nekontaktni šport na prostem zelo dobre možnosti za ohranjanje dejavnosti.
vrtec ciciban sevnica11.3.

GFTA je tudi uspel preboj novih tekmovalnih selekcij na državni nivo, kjer so formirali ekipo fantov in deklic do 12 let, ki je pričela s nastopi v državni ligi pod okriljem Teniške zveze Slovenije (TZS). Prav tako je uspela pripraviti več kot 20 novih tekmovalcev, ki bodo že v zimski sezoni nastopali pod okriljem TZS. Češnja na torti ter dokaz odličnega dela celotne ekipe trenerjev in staršev je, da so pripeljali prvo igralko v državno reprezentanco do 11 let, Uno Grubešič, ki bo zastopala našo državo na največjih mednarodnih tekmovanjih. To se je zgodilo prvič v zgodovini sevniškega tenisa ter tudi širše v regiji.

Eden izmed večjih kratkoročnih tekmovalnih ciljev pa je pričetek nastopanja članske ekipe v 2. slovenski državni ligi, kjer bo Sevnica po dolgih letih zopet imela predstavnika na tem nivoju. Eden izmed ciljev je seveda preboj v 1. državno člansko ligo.

Za še en lep ekipni teniški dosežek iz letošnje sezone pa se šteje tudi pričetek nastopanja veteranske ekipe nad 35 let v zelo močni posavsko-dolenjski ligi, kjer je Sevnica prav tako po več letih imela predstavnika na tem nivoju. Sevniški del ekipe (Gregor Ficko, Goran Škerl in Andrej Grmovšek) je združeno nastopil skupaj s člani Teniškega društva Cerklje ob Krki, opozoril nase, za naslednjo sezono pa pripravljajo okrepitev ekipe ter naskok na najvišja mesta.

Lep dosežek pa je GFTA dosegla tudi na »teniškem opismenjevanju« v celotni posavsko-dolenjski regiji, saj je zraven že obstoječih teniških šol v Sevnici in Trebnjem, svoja vrata odprla še v Brežicah. Skupaj s Teniškim klubom Brežice se tam namreč izvaja strokovni program Gospod Ficko igra tenis, kar je pripeljalo do teniške eksplozije v Brežicah, velik skok novih članov ter nekaj lepih tekmovalnih dosežkov najuspešnejših mladih tekmovalcev (Veritsa Yaneva, Hana Šišak Molan).

Vir: TA Gospod Ficko
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.01.2021 | Ostali športi

Grbine in zavoji tudi v Brežicah

13.01.2021 | Ostali športi

Zimska video produkcija plesalcev Lukca

ne spreglejte