Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Že 24-ič tekli po vinski cesti

Objavljeno: Ponedeljek, 14.10.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
24_tek_po_vinski_cesti24

Start teka na najdaljši razdalji

S 24. tekom po vinski cesti se je v Bušeči vasi končala 19. sezona tekaškega pokala Dolenjske, v katerem je od aprila dalje potekalo 19 tekov na širšem območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Zaključna prireditev, ki so jo že tradicionalno vzorno pripravili člani ŠD Sušica pod taktirko Marjana Lopatiča, je privabila čez 200 udeležencev, med njimi sta bila tudi znana športnika, smučarska tekačica Katja Višnar in njen partner Ola Vigen Hattestad, olimpijski in svetovni prvak v smučarskem teku. Na osrednji, 9,7 km dolgi preizkušnji, ki je tekače s štarta pri igrišču v Bušeči vasi popeljala skozi Dolenjo in Gorenjo Pirošico do Brvi, nato pa čez Stojanski Vrh v Gadovo peč in skozi Vrhovsko vas nazaj na izhodišče, se je pomerilo 105 tekačev in tekačic.
24_tek_po_vinski_cesti267

Najhitrejši trije med tekači ...

V zaključek sta skupaj prišla Miha Povšič in že omenjeni Hattestad, a je imel sevniški tekač v finišu več moči in že četrto leto zapored zmagal. Tretji je bil Kostanjevičan Gregor Bučar, izmed posavskih tekačev sta se v prvih 15 uvrstila še Mitja Zalokar in Albert Kranjc. Med tekači iz domače KS Cerklje ob Krki je bil najhitrejši Miroslav Račič na 23. mestu.

24_tek_po_vinski_cesti262

... in tri najhitrejše tekačice v Bušeči vasi

Med ženskami je bila po pričakovanjih najhitrejša Višnarjeva, za drugo in tretje mesto sta v finišu obračunali Tina Sajko in Alenka Marjetič, boljša je bila prva. Med domačimi tekačicami je bila najboljša Jana Tvrda na 18. mestu.

24_tek_po_vinski_cesti8

Smučarska tekačica Katja Višnar in njen izbranec Ola Vigen Hattestad

Na krajši, 1,7 km dolgi progi, sta zmagala Tim Breznikar (OŠ HOP2) in Tjaša Radej (OŠ Blanca), na 600 m otroškem teku Jakob Černe in Hana Krulc (AŠ HOP2), na 360 m pa Luka Leban in Nina Radej (OŠ Blanca).

24_tek_po_vinski_cesti75

Eden od otroških tekov

Podelili so tudi pokale in nagrade najboljšim v seštevku pokala, za katerega je bilo treba opraviti vsaj devet tekov. Med moškimi je po lanskem drugem mestu spet zmagal izkušeni Trebanjec Bojan Vidmar pred Alešem Lindičem iz Šmarjeških Toplic in lanskim zmagovalcem Gregorjem Bučarjem. V deseterici sta izmed Posavcev končala Peter Pavlovič na petem in Mitja Zalokar na osmem mestu. Med ženskami je bila najboljša Belokranjka Tina Sajko pred Ljubljančanko Katarino Souidi in Novomeščanko Marjeto Berkopec.

P. P., foto: P. P. in R. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

18.05.2020 | Ostali športi

V slabem tudi nekaj dobrega

31.05.2020 | Ostali športi

Trening je bil zastrašujoč

26.05.2020 | Ostali športi

Srebrno plaketo SV dobilo SD Marok Sevnica

30.05.2020 | Ostali športi

S kolesom okoli Slovenije v enem 'šusu'

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu