Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zgradba AMD Brežice ima novo streho

Objavljeno: Četrtek, 23.07.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20200708_105127
V ponedeljek, 20. julija 2020, je na dvorišču AMD Brežice, na Milavčevi 12, potekal tehnični prevzem obnove strehe na zgradbi, ki je last AMD Brežice.

Obnova zgradbe AMD Brežice nujno potrebna

Že v preteklem letu so marljivi člani AMD Brežice v svoj letni načrt dela umestili obnovo dotrajane strehe na zgradbi. Dotrajani so bili žlebovi, obrobe in ponekod tudi strešna opeka, zato je bila obnova nujno potrebna. Tako so v začetku lanskega leta začeli zbirati ponudbe izvajalcev teh del. Na društvo je prispelo kar nekaj ponudb, ki so si bile zelo podobne, le ena je precej cenovno odstopala od ostalih.
20200707_113627
Po opravljenih pogovorih s strokovnjaki s tega področja so se člani UO AMD Brežice Radko Berstovšek, Zvonko Berstovšek, Ivan Plohl, Franc Škaler, Marjan Berstovšek, Srečko Kovač, Milan Balon, Samo Zorko, Vanesa Avsec, Toni Berstovšek in predsednik UO Ivan Slopšek soglasno odločili za najugodnejšo ponudbo, ki jo je poslalo podjetje Krovstvo Kovačič Ivan s.p. iz Gabrja pri Dobovi. Vse ponudbe je pregledal tudi NO AMD Brežice, v sestavi predsednika Janka Hrastovška ter članov Bojana Pešca in Toneta Lapuha. NO je pritrdil pravilnosti izbire izvajalca del.

Začetek del je bil sprva predviden v začetku aprila 2020, vendar so tudi tukaj nam vsem znana "korona" in daljša obdobja slabega vremena krojili začetek del. Investitor in izvajalec del sta bila v tem času velikokrat v stiku in sproti usklajevala nov termin.

V začetku julija so izvajalci dela začeli postavljati delovni oder. Začela so se dela zamenjave strešne kritine. Ko je bila odstranjena dotrajana strešna kritina, se je videlo, da je bilo res treba zamenjati celotno kritino. Zamenjati je bilo treba tudi nekaj lesenih nosilnih elementov in vse strešne letve. Podstrešje smo tudi toplotno zaščitili. Na tehničnem prevzemu je bilo ugotovljeno, da je podjetje Krovstvo Kovačič Ivan s.p. opravilo vsa dela strokovno, hitro in v skladu z izdelano ponudbo, za kar so se prisotni člani UO AMD Brežice izvajalcu zahvalili.

Tako ima zdaj zgradba AMD Brežice, včasih stari zdravstveni dom, novo streho, nove žlebove, nove vetrne obrobe. Pred kakšnimi tremi leti so bila zamenjana vsa okna in vhodna vrata, še pred tem so bili obnovljeni vsi spodnji poslovni prostori in zgornja dva. Sedaj manjka še pika na i. Treba je urediti še zunanji del stavbe in zapreti dvorišče z dvižno zapornico, da preprečimo vsakodnevno nezakonito parkiranje vozil na dvorišču AMD Brežice, predvsem v popoldanskem času oziroma v večernih urah. Velikokrat je parkirišče tako zasedeno, da se ne da z glavne ceste varno zapeljati na dvorišče, kljub jasno vidnim opozorilnim tablam, ki prepovedujejo parkiranje, razen članom AMD Brežice in poslovnim partnerjem AMD Brežice. Velikokrat se sprašujemo, kaj bi bilo v slučaju požara.

Motokros dirk letos še ni bilo

"Korona" je zamaknila tudi letošnji koledar motokros dirk v Sloveniji in po celem svetu. Konec marca 2020 je bila na Prilipah predvidena evropska motokros dirka, ki smo jo zavestno pravi čas odpovedali, saj je bila večina prijavljenih voznikov iz Italije. Rezervni termin je bil konec junija, seveda samo v primeru, če bi se situacija z virusom umirila, ki pa se ni. Tako je zdaj ostalo še zadnje upanje za dirki PP in DP SLO, ki sta predvideni 10. in 11. oktobra, seveda če se bo situacija s "korono" umirila.

Vsega tega ne bi bilo brez dolgoletnega brezplačnega dela članov AMD Brežice. Prav tako je treba poudariti, da so nam vsa ta leta nesebično pomagali: Občina Brežice, Komunala Brežice, HPG Brežice, Mediteran produkt Globoko, Babič David s.p., Oštir d.o.o., Petrol, Forma Brežice, GMT Events, Gostišče Les in še mnogi tisti, ki jih tokrat nismo posebej imenovali. Nikoli pa ne smemo pozabiti na vse tiste tekmovalce, ki so kadar koli nastopali za AMD Brežice in s tem dejanjem ponesli ime AMD Brežice, Občine Brežice, Prilip širno v svet. Ponosni smo na vse dosežene rezultate naših tekmovalcev. Še posebej ponosni smo na osvojen prvi naslov svetovnega prvaka MX3 leta 2013, ki ga je osvojil Klemen Gerčar, ki je takrat nastopal za AMD Brežice. Do takrat ni nihče od slovenskih motokrosistov dosegel vsaj približno tako velik uspeh.

Letos bodo v motokrosu nastopali za AMD Brežice Luka Frigelj, David Babič, Sašo Molan, v CHD pa Samo Zorko.

Še enkrat hvala vsem, ki ste na kakršen koli način v preteklih letih pomagali AMD Brežice.

Vse člane AMD Brežice in pa tiste, ki bi se želeli včlaniti v AMD Brežice, obveščamo, da boste lahko v kratkem v Brežicah koristili vse ugodnosti AMZS, za katere ste bili do sedaj velikokrat prikrajšani. Te ugodnosti se lahko koristijo samo v bazah AMZS. Nam do sedaj najbližja baza AMZS je bila na Otočcu. V kratkem bo to v Brežicah, kjer boste lahko koristili tudi ugodnosti ob tehničnem pregledu vašega vozila, motorja ali traktorja. Informacije o članstvu lahko dobite na info@amd-brezice.com.

Zapisal: I. Slopšek
« Nazaj na seznam