Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Žibert spet najstarejši tekmovalec na sobotnem SP v bodybuildingu in fitnesu v Brežicah

Objavljeno: Četrtek, 17.10.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
ibff_bodybuilding_novinarska_konferenca (6)

Sodelujoči na novinarski konferenci: Simona Potočar Agrež, ki je na prvenstvu zadolžena za stike z javnostjo, glavni organizator dogodka Mitja Petan, župan Ivan Molan in Anton Žibert

V soboto, 19. oktobra, se bodo v brežiški športni dvorani že drugo leto zapored pomerili najboljši mišičnjaki sveta, saj bo potekalo IBFF svetovno prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu 2019, katerega glavni organizator – v sodelovanju z Občino Brežice – je aktualni državni prvak v fitnesu Mitja Petan.

Kot je slednji povedal na ponedeljkovi novinarski konferenci pred prvenstvom, se je dobra beseda o lanskem tekmovanju v Brežicah razširila tako med tekmovalci kot gledalci, ki so videli tekmovanje na zelo visoki ravni, zato bo letos zastopanih še vsaj šest držav več (lani je sodelovalo 18 držav). »Letošnje SP bo še na malenkost višjem nivoju, seveda spet s pomočjo Občine Brežice, ki nam je omogočila tudi video produkcijo. Pričakujemo tudi večji obisk gledalcev, ker smo k oglaševanju pristopili na drugačen način. Pričakujemo vsaj 50 tekmovalcev več kot lani, to pomeni skupno okoli 250 tekmovalcev. Med novimi udeleženkami je Poljska, ki prihaja s kar 35 tekmovalci. Druga najštevilnejša bo Južnoafriška republika z 31 prijavljenimi tekmovalci,« je pojasnil Petan in predstavil dogajanje sobotnega dneva. Začelo se bo ob 10.00 z nastopom štirih svetovnih prvakinj, osnovnošolk iz Hrvaške, pol ure kasneje pa se bo začel tekmovalni del, in sicer najprej z lažjimi in težjimi kategorijami v fitnesu, ob 18.00 bo uradna otvoritev prvenstva s predstavitvijo vseh držav udeleženk – zastave bo nosilo približno 40 otrok Vrtca Mavrica Brežice –, po tem pa se začne bodybuilding del z nastopom najtežjih tekmovalcev, vrhunec pa je večerni nastop (po 21.00) profesionalnih bodybuilderjev, letos bo med njimi tudi nekaj ženskih tekmovalk. Petan je še dodal, da so svetovno prvenstvo namenoma določili kot zadnje tekmovanje v letu, da se lahko stopnjuje forma tekmovalcev, ki s prvimi pripravami začnejo že na začetku leta. Tekmovalci bodo naslednje dneve nastanjeni v Termah Čatež, medtem ko bodo sodniki in delegati prenočevali pri Splavarju v Brežicah.

ibff_bodybuilding_novinarska_konferenca (4)

Anton Žibert oz. »jekleni Tone«, kot mu pravijo nekateri, bo v soboto zagotovo najstarejši tekmovalec na odru, zaradi katerega bo v dvorani mogoče še kak gledalec več.

Po besedah brežiškega župana Ivana Molana je dejstvo, da bo svetovno prvenstvo že drugo leto zapored v Brežicah, za vse, še posebej pa za Petana kot glavnega organizatorja, veliko priznanje. »SP je priložnost za dodatno prepoznavnost občine. Občina Brežice je lokacija, kjer se da organizirati dobre in kvalitetne prireditve, in ena od teh je zagotovo tudi SP v bodybuildingu in fitnesu,« je poudaril.

Letošnji najstarejši tekmovalec v Brežicah bo tako kot lani Anton Žibert iz Zavratca pri Sevnici, ki bo aprila dopolnil 82 let. Žibertu so šele pred kratkim zdravniki prižgali zeleno luč, saj je imel določene zdravstvene težave, a so te zdaj že odpravljene, tako da bo v soboto dopoldne (enkrat med 10.30 in 13.00) spet stal na brežiškem odru in razkazoval svoje mišice. Priznal je, da ima malo treme, obenem verjame, da bo tudi zaradi njega na dogodek prišlo še nekaj obiskovalcev več, saj je pri teh letih zagotovo svojevrstna atrakcija. Dodal je še, da je v zadnjem obdobju tako rekoč vsakodnevno preživel v fitnesu, samo da bi bil pripravljen za njegov najpomembnejši trenutek v letu – nastop na SP.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

18.05.2020 | Ostali športi

V slabem tudi nekaj dobrega

31.05.2020 | Ostali športi

Trening je bil zastrašujoč

26.05.2020 | Ostali športi

Srebrno plaketo SV dobilo SD Marok Sevnica

30.05.2020 | Ostali športi

S kolesom okoli Slovenije v enem 'šusu'