Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zimska video produkcija plesalcev Lukca

Objavljeno: Sreda, 13.01.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Screenshot 2021-01-13 at 12.44.10
Za nami je leto 2020 in tako kot za marsikoga je bilo tudi za plesalce PK Lukec zelo posebno, saj smo kar 4 mesece morali improvizirano izvajati naše treninge. Ostali smo tudi brez večine tekmovanj in festivalov doma in v tujini, ki se jih naši plesalci tako radi udeležujejo. V februarju nam je uspelo izvesti naš festival v Brežicah, ki je bil eden izmed zadnjih plesnih tekmovanj, preden so se zaradi koronavirusa pričeli vladni ukrepi, ki so med drugim zaprli tudi naše plesne dvorane.

V septembru smo uspešno pričeli z novo plesno sezono, skupine so se lepo napolnile in začeli smo z rednimi treningi. Prav tako smo pričeli z izvajanjem plesnih krožkov na osnovnih šolah Krško, Senovo, Koprivnica, Bizeljsko, Sevnica, Tržišče, Boštanj in Krmelj. Z oktobrom smo se razveselili tudi nove plesne dvorane v središču Brežic, ki je prebudila utrip starega mestnega jedra Brežic, prav tako pa so se je izredno razveselili vsi udeleženci naših klubskih programov v Brežicah. Na žalost smo v novi plesni dvorani plesali zgolj 15 dni in sledila je ponovna prepoved izvajanja naše dejavnosti.
IMG_4490


Tokrat se nismo ustavili niti za trenutek in naše programe smo že naslednji dan začeli izvajali preko video treningov za vse naše člane. Kljub temu da je bilo to zelo težko obdobje, tako za otroke kot tudi starše, smo uspeli v spletnih treningih do konca decembra obdržati okoli 200 aktivnih vadečih, ki so redno vsak teden izvajali treninge. Skupaj z mentorji Vaneso Krenker, Luko Vodlanom, Dajano Pungaršek, Deo Micić in Miho Pozničem smo ponosni, da nam je kljub težkim razmeram uspelo motivirati toliko vadečih. Nekaj od njih je prispevalo tudi svoje video nastope, ki smo jih združili v Zimsko video produkcijo PK Lukec, za katero sta zamisel in izvedbo prispevala naša člana Matic Bogolin in Dea Micić. Ogledate si jo lahko na povezavi: https://youtu.be/RcWboh5LcfQ

V leto 2021 smo se podali s pozitivnimi mislimi in trenutno preizkušamo na različne in zanimive načine motivirati čim več naših članov, da ostanejo skupaj z nami aktivni in v gibanju, saj smo prepričani, da vsakodnevno aktivno udejstvovanje pripomore h krepitvi našega imunskega sistema. 

Srčno upamo, da se zadeve čim prej vrnejo v normalne tirnice, in komaj čakamo dan, ko se skupaj z vami srečamo v naših plesnih dvoranah.

Srečno in zdravo 2021 vam želi Plesni klub Lukec!

Vir: PK Lukec Krško
« Nazaj na seznam