Časopis za pokrajino Posavje
17.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zlato in dve srebri za Karate klub Brežice na mednarodnem turnirju v Mariboru

Objavljeno: Torek, 10.09.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_3438
V soboto, 7. 9. 2019, je v Mariboru potekal mednarodni karate turnir 9. Maribor open 2019, na katerem je sodelovalo 346 tekmovalcev iz 9 držav. Na turnirju so zelo uspešno nastopili tudi tekmovalci Karate kluba Brežice, in sicer Luka Cicvarić in Ela Petan v katah ter Ana Sever, Ela Petan, Saša Petković in Tjaša Petković v športnih bojih. Tekmovalce sta spremljala trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić.

Najprej je na borišče stopil Luka Cicvarić v konkurenci dečkov starih 11 let, kjer je nastopilo 16 tekmovalcev. Luka je v prvem krogu suvereno premagal nasprotnika iz Avstrije in se uvrstil v četrtfinale, kjer pa ga je premagal kolega iz slovenske reprezentance Maj Mihelič. Maj je žal že v naslednjem krogu boj izgubil in tako Luka ni dobil možnosti boja za bron preko repasažev.

Ela Petan, slovenska reprezentantka in najbolj vsestranska karateistka, saj redno posega po medaljah v katah in športnih bojih, je najprej nastopila v kategoriji kat za kadetinje. Ela je pričakovana pometla s konkurenco in si skozi tri kroge priborila prvo kataško zlato odličje v tekmovalni sezoni 2019/2020.

V športnih borbah so brežiške barve zastopale 4 borke. V kategoriji deklic do 40 kg je Tjaša Petković že na svojem prvem nastopu opozorila, da bo v letošnji sezoni trd oreh za vse nasprotnice. V četrtfinalu je kar s 4:0 premagala Mašo Tekavc iz Cerknice, v polfinalu z 2:1 Danico Prvulović iz Hrvaške, v finalu pa žal ni šlo vse po načrtih, zato je Adeli Medić morala priznati premoč in se zadovoljiti s srebrom.

Pri kadetinjah do 54 kg je Ela Petan svoj uspeh pri katah dopolnila še s srebrom v borbah. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je z 2:0 premagala staro znanko Saro Arsenić iz Postojne, v finalu pa se je soočila z izjemno tekmovalko iz BiH (Nikolina Čučak). Borila se je zelo srčno in neustrašno, a dvomesečni tekmovalni premor je pokazal še nekaj rezerv in napak, katerim bo na prihajajočih treningih treba posvetiti pozornost. Saša Petković (mlajše kadetinje nad 50 kg) in Ana Sever (kadetinje nad 54 kg) sta se v svojih kategorijah borili konkurenčno in z veliko željo, žal pa jima športna sreča tokrat ni bila naklonjena.

Člane tekmovalne skupine v borbah čaka pestra in naporna sezona, tako v klubskih kot v reprezentančnih barvah. Slednje bosta Ana in Ela zastopali že ta vikend v sklopu kvalifikacij na mladinsko EP, v Budimpešti. Turnir je kot prva uradna tekma po "počitnicah" pokazal trenutno formo tekmovalcev in trenerjem vodilo priprav za prihajajoča tekmovanja.

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam