Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zlato in srebro za Hotka ter prvič badminton v neki novi obliki

Objavljeno: Ponedeljek, 01.06.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
101790971_1128815717501134_7661953362341920768_n

S turnirja v Rogaški Slatini

Pa smo le dočakali prvo uradno tekmovanje po koronakrizi tudi v badmintonu. V Rogaški Slatini je bil minulo soboto prvi turnir po novih strogih pravilih, ki jih imamo v športu. Organizator turnirja je bil BK Pišece in skupina posameznikov z Boštjanom Škorjo na čelu. Tekmovanja se je lahko udeležilo zgolj določeno število igralk in igralcev iz BiH, Hrvaške in Slovenije. Vstop v dvorano je bil dovoljen samo igralcem v maskah in vodstvenim delavcem turnirja. Sam turnir pa je bil za obiskovalce in vse ostale zaprt. Kot je povedal David Ilinčič, igralec BK Pišece, je to, kot da bi igrali nov šport.

Da bi bil turnir zelo obiskan, je bilo jasno že iz števila prijav, a žal vseh igralk in igralcev nismo mogli sprejeti. Kljub temu smo bili priča dobrim igram. Od posavskih igralcev se je najbolje odrezal Toni Hotko, ki je skupaj z Matijo Hranilovićem zmagal turnir v kategoriji moških dvojic. Toni je osvojil še drugo mesto v kategoriji mešanih dvojic skupaj z Andrejo Kralj. David Ilinčič, Dejan Mikuš, Domen Rožman (BK Pišece) in Gregor Božič (BK Brežice) so igrali v kategoriji moški posamezno ter so žal obstali v skupinskem delu. Veliko zanimanje je bilo tudi za "poturnirski del", saj se je večina igralk in igralcev odločila, da vikend preživi v Rogaški Slatini ali njeni okolici, česar so bili najbolj veseli lokalni turistični delavci. Upamo, da je bil to le eden od turnirjev, na katerem smo imeli določena pravila, in da se bo kmalu vrnil nekakšen novi-stari odnos do turnirjev.

Naslednji velik turnir, ki se bo odvijal v naši bližini oziroma ga bo organiziral BK Pišece, bo v soboto, 4. 7. 2020, v Brežicah, kjer bo potekal 8. turnir bratstva in enotnosti v sklopu ADA badminton lige.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini