Časopis za pokrajino Posavje
28.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zmaga za začetek sezone

Objavljeno: Ponedeljek, 12.10.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Obojka Brestanica

Brestaniške odbojkarice

Odbojkarice Kostak Elmonta so v soboto, 10.10.2020 začele z ligaško člansko sezono. Ekipa se je na prvo tekmo odpravila na gostovanje v Kranj, kamor so se odbojkarice iz Brestanice zaradi trenutnih razmer odpravile v popolnoma okrnjeni zasedbi, saj še do petka zvečer ni bilo jasno ali bodo tekme sploh izpeljane, glede na nove ukrepe. O nadaljevanju predvidenega programa pod okriljem OZS je nato zveza dobila zeleno luč za nadaljevanje komaj začete sezone iz strani NIJZ do 13.10.2020.

Dekleta, željna tekem so na gostovanje odšla z zavedanjem, da je to tako pričakovana prva tekma po dolgem šestmesečnem premoru in hkrati morda že zadnja za nekaj časa. Tako so odigrala dolgo tekmo, ter v nekaj več kot dveh urah prišle do zaključnega petega seta. Pred zadnjim setom so se odločile, da gredo na vse ali nič in si priigrajo novo, prvo letošnjo tako želeno zmago.

Ob menjavi polj so vodile z 8:6 in nobena ekipa ni popuščala, ko so se domačinke pri 12ti točki nevarno približale. Odbojkarice Kostak Elmonta so zadnje točke odigrale z glavo in “na ziher” ter tako prišle do zaključnega servisa ob 14 točki. Servis je uspešno izvedla najstarejša Manca Dremelj, potem pa je sledila dolga zadnja točka, ko je ekipa iz Brestanice ubranila napad domačink in ob lepem sprejemu blokerke Nele Zupan, podaji Aleksandre Kožar in napadu Eve Jurečič so napad ubranile tudi domačinke iz Kranja in skoraj prelisičile s skrajšanim udarcem a požrtvovalnost mlade Lili Čižmek je žogo vrnila nazaj v igro, ki so jo domačinke dvignile visoko nad rob mreže, kjer je samozavestno zadnjo točko in s tem tudi tekmo zaključila mlada blokerka Lara Gramec, ki je suvereno zaključila napad v tri metre in tako dala še večje zadovoljstvo celi ekipi, ki je celi dve uri dihala kot eno.

Ekipa Kostak Elmonta je sezono začela z zmago in je že v pričakovanju prve domače tekme, ki upajmo, da bo v soboto, 17.10.2020 ko v Brestanico prihaja ekipa Celja. Tekme letos žal potekajo brez gledalcev, zato pa vas bomo o novih uspehih obveščali preko socialnih omrežij in medijev.

Vir in foto: Odbojkarski klub Kostak Elmont
« Nazaj na seznam
»