Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Znani »naj« športniki v sevniški občini

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
Znani »naj« športniki v sevniški občini V petek je potekala že deveta razglasitev športnika leta v občini Sevnica, ki je privabila v dvorano Alberta Felicijana na sevniški grad veliko število obiskovalcev in športnikov. Vse prisotne sta najprej v uvodu pozdravila župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Športne zveze Sevnica Robert Perc. Oba govornika sta izrazila zadovoljstvo in ponos nad dosežki športnikov in športnic, klubov in društev. Pohvalila sta obstoječo športno infrastrukturo, ki bo dobila še kakšno površino več, kajti že precej let sevniško območje kliče po ureditvi atletskega stadiona, saj sevniški atleti kljub nemogočim razmeram za treninge (v glavnem so to manj prometne ulice) dosegajo visoke rezultate in zelo lepe uvrstitve.

V letošnjem letu bo iz občinskega proračuna namenjen športu enak obseg sredstev kot v lanskem letu, katerih del bo šel v obnovo bazena, nadaljevalo pa se bo tudi z aktivnostmi za ureditev atletskega stadiona s travnatim nogometnim igriščem.

Pod okriljem Športne zveze Sevnica deluje 33 klubov in društev s skoraj 2600 člani, povečuje se tudi število individualno vadečih. Registriranih je 510 športnikov, ki sodelujejo v rednem tekmovalnem procesu.

Na seznamu Olimpijskega komiteja Slovenije je 5 športnikov z nazivom športnik državnega razreda - Borut Veber v atletiki, Denis Štih v judu, Janja Vavtar in Robert Povšič v jiu-jitsu ter Aljoša Orač v karateju.

Na seznamu Olimpijskega komiteja Slovenije z nazivom športnik državnega razreda je iz sevniške občine tudi 13 športnikov mladinskega razreda - Miha Povšič v atletiki, Matic Lampič, Petko Grabljič, Anamari Gregorčič in Tina Koprivc v judu, Tim Avguštin in Lino Šalamon v jiu-jitsu, Aljoša Orač, Kristjan Špan in Eric Marin v kik-boksu, Mojca Kolman, Anuša Kovačič in Klemen Juvan v streljanju.

Po kratkem in prijetnem kulturnem programu, ki so ga s pevsko točko oblikovali učenci OŠ Krmelj ter z glasbenima točkama učenci Glasbene šole Sevnica, je sledila razglasitev športne ekipe leta 2009. Ta naslov je osvojila ženska ekipa Šahovskega kluba Milan Majcen, ki se je leta 2008 uvrstila v državno ligo, v lanskem letu pa osvojila naslov ekipnih državnih prvakinj.

Športnica leta 2009 je postala atletinja Sara Karlovšek, ki je bila v lanskem letu nosilka treh državnih rekordov v svoji kategoriji - pionirke U14, in sicer v teku na 1000 ter na 2000 metrov. Pred tem je v preteklih letih vedno posegala po najvišjih mestih na številnih atletskih tekmovanjih.

Naslov športnika leta je letos prejel vrhunski odbojkar Andrej Flajs, ki je že nekaj let član blejskega odbojkarskega društva ACH Volley, v sezoni 2009/2010 pa je postal še kapetan ekipe, s katero je postal državni in pokalni prvak. Je tudi član slovenske državne odbojkarske reprezentance, s katero je sodeloval na Sredozemskih igrah (zasedli so 3. mesto) in na evropskem odbojkarskem prvenstvu.

Za dolgoletne zasluge pri ohranjanju in razvijanju športa v sevniški občini je postal športna osebnost leta Borut Bizjak, ki je bil nad hudomušno predstavitvijo Roberta Perca vidno ganjen. Borut Bizjak je bil v osnovni šoli uspešen gimnastičar. Nekaj časa je bil tudi član Rokometnega kluba Sevnica in kasneje trener mladincev ter članov. Bil je predsednik Športnega društva Partizan, pa Občinske skupnosti za telesno kulturo. Bil je tudi član Olimpijskega komiteja Slovenije, trenutno pa je predsednik gimnastičnega društva.

Moderator prireditve Športnik leta 2009 v občini Sevnica Aleš Tuhtar je ob tem dejal: »Borut Bizjak je na področju športa, kar je bil Albert Felicijan na področju kulture. Brez Boruta ni športne prireditve, kot ni bilo kulturne prireditve brez Alberta.«

Za uspešno nadaljevanje začrtane poti je za 10-letnico delovanja prejelo praktično nagrado v obliki žog še Športno društvo Zagon iz Tržišča.

Utrinki s prireditve v fotogaleriji.

S. R., foto: L. M.

« Nazaj na seznam