Časopis za pokrajino Posavje
22.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Župan sprejel zlato atletinjo Lejo Glojnarič

Objavljeno: Torek, 05.09.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Župan z Lejo Glojnarič in njenim očetom

Župan z Lejo Glojnarič in njenim očetom Iztokom

V občini Brežice ima šport posebno mesto, kar dokazuje tudi prejem naziva Evropsko mesto športa 2022. Z veseljem se pohvalimo s številnimi izvrstnimi rekreativnimi in profesionalnimi športniki, ki so tudi odlični promotorji kraja in države, zato župan Ivan Molan ob posebnih mednarodnih dosežkih z veseljem sprejme dobitnike odličij.

V mesecu avgustu je na Poljskem v mestu Szczecin potekalo 11. evropsko prvenstvo gluhih v atletiki, na katerem je naša občanka in članica slovenske atletske reprezentance gluhih Leja Glojnarič osvojila kar štiri odličja.

Tri zlate in ena srebrna medalja

Leja je na letošnjem evropskem prvenstvu pometla s konkurenco in postala evropska prvakinja v skoku v višino, skoku v daljino in mnogoboju, kjer je s svetovnim rekordom prebila magično mejo 5.000 točk, za nameček pa je bila srebrna v teku na 100 m z ovirami.

Ob tej priložnosti je župan Ivan Molan Leji čestital in izročil simbolično darilo z željo, da uresniči svoje cilje, njenemu trenerju Iztoku Glojnariču pa je izrekel zahvalo za uspešno in vztrajno delo.
Sprejem župan in Leja v pogovoru

Leja je na sprejemu povedala (IZJAVA), da je v preteklem letu zaradi poškodbe morala na operacijo kolena, zato si za prihodnost najprej želi, da bo zdrava in brez poškodb. Želi si nastopiti na evropskem prvenstvu v atletiki skupaj s sestro Niko Glojnarič, ki je nedavno postala šele tretja Slovenka, ki se je v teku na 100 metrov z ovirami spustila pod mejo trinajstih sekund. V naslednjem letu Lejo čaka svetovno prvenstvo gluhih v atletiki, njen cilj za leto 2025 pa je ponoven nastop na olimpijskih igrah za gluhe v Tokiu.

Spomnimo: Zlata olimpijka Leja Glojnarič

Leje Glojnarič je skupaj z ekipo leta 2022 na 24. poletnih olimpijskih igrah gluhih v Saxias do Sulu (Brazilija) spisala slovensko zgodbo najuspešnejših poletnih olimpijskih iger gluhih do sedaj. Slovenska ekipa je domov prinesla štiri medalje, od tega dve zlati, ki ju je v mnogoboju in v skoku v višino osvojila Brežičanka Leja Glojnarič. Ob tem pa je osvojila še 4. mesto v metu kopja. Nazadnje smo bili Slovenci tako uspešni na zimskih olimpijskih igrah gluhih leta 1995 na Finskem, ko so Samo Petrač, Lojzka Meglič in Sabina Hmelina osvojili sedem medalj v alpskem smučanju.

Vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam