Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zupijev projekt Dobrodelno okrog Slovenije 2021 uspešno zaključen

Objavljeno: Ponedeljek, 03.05.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
kolesarjenje_projekt_dos_dami_zupi (22)

Dami Zupi in župan Ivan Molan

Med 27. aprilom in 1. majem sta Krčan Dami Zupi in Trebanjec Alojz Poglavc spet kolesarila okrog Slovenije. Skupno 1225 kilometrov sta prevozila v petih dnevnih etapah, zadnja je na mednarodni praznik dela potekala od Dobrovnika do Novega mesta, pri čemer sta se kolesarja, ki ju je spremljalo veliko število drugih rekreativnih kolesarjev - v vseh petih etapah jih je bilo več kot 300 -, ustavila tudi v Brežicah, kjer so pripravili sprejem z nagovorom župana Ivana Molana.

kolesarjenje_projekt_dos_dami_zupi (2)

Prihod kolesarjev v Brežice

Kot je za naš medij izjavil Zupi, je projekt Dobrodelno okrog Slovenije (DOS) presegel vsa pričakovanja. "Vidi se, da je to projekt, ki je 'zorel' več kot leto dni in da je bilo vanj vloženega ogromno časa. Celotna slovenska kolesarska srenja je stopila skupaj in rezultat enostavno ne more izostati," je poudaril in dodal, da toliko sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin - koordinator zbiranja sredstev je bila Slovenska karitas - verjetno do sedaj na tak način še nobenemu ni uspelo zbrati. "Res sem zelo vesel, da sem del tega lahko tudi jaz in da kot organizator prihajam ravno iz Posavja," je izpostavil. Povedal je še, da ne čuti pretirane utrujenosti, saj je v preteklosti že nepretrgoma prekolesaril tudi 1450 kilometrov v 71 urah, tako da je bil ta projekt letos po njegovem "čisti rock'n'roll".

Brežiški župan Ivan Molan je pred občinsko stavbo, kjer so se kolesarji za nekaj trenutkov ustavili, pozdravil odločitev organizatorjev kolesarskega projekta, da se zapeljejo tudi čez Brežice. Omenil je, da bo 11. junija štart etape na kolesarski dirki Po Sloveniji ravno v Brežicah. Vsem kolesarjem, še posebej pa Zupiju, je čestital za izpeljavo tega projekta in širjenje dobrodelnosti.

Kolesarje je nato čakalo še približno 45 kilometrov do končnega cilja v Novem mestu, kjer se je projekt DOS tudi uradno zaključil.

R. R., V. L., foto: V. L. in Sportida/www.dos.si

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam