Časopis za pokrajino Posavje
25.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Kostanjeviški odbojkarji zabeležili novo zmago na domačih tleh

Objavljeno: Ponedeljek, 05.12.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
ATHOS_Kostanjevica_na_Krki_1
Za člansko ekipo ATHOS Kostanjevice na Krki je prva tretjina tekmovalne sezone v prvi ligi. Na sobotni tekmi pred ponovno nabito polno dvorano osnovne šole Jožeta Gorjupa so po treh težkih gostovanjih zaigrali na domačih tleh na izjemno pomembnem obračunu proti ekipi Korvolleya iz Mislinje, med katerima jih je na prvenstveni lestvici ločila le točka. 

Po uvodnem nizu, ki so ga tesno zmagali gostje iz Mislinje, so kostanjeviški odbojkarji na krilih izjemnih navijačev zaigrali bistveno bolje in tekmo pripeljali v svojo korist. Tako so zabeležili drugo zmago v sezoni in zasedajo 7. mesto v ligi.

Zelo aktivne pa so tudi ostale selekcije odbojkarskega kluba. Ekipa mladincev in starejših dečkov nedelje preživlja po Sloveniji, kjer se merijo z vrstniki in so pri tem uspešni. Ekipi male odbojke, tako deklic in dečkov pa nastope nadaljujeta v drugi državni ligi.

V klubu z velikim zadovoljstvom opažajo izjemen porast zanimanja za odbojko v kraju in regiji. Športni direktor kluba Athos Kostanjevica na Krki Jernej Tomazin je ob tem povedal: »V klubu nas poleg prvoligaške ekipe pri članih veseli tudi izjemno zanimanje za odbojko pri otrocih. Okoli 100 otrok imamo v naši sredini, številke pa se iz tedna v teden višajo. To je dokaz, da smo na pravi poti in, da se tudi v prihodnosti za kostanjeviški odbojko ni treba bati.«

Člansko ekipo v letošnjem letu čakata še dve tekmi, in sicer naslednjo soboto v gosteh pri ekipi Šempetra ter na domačih tleh, 17.12. ob 17.30 proti ekipi Špan Brezovica.

Vabljeni, da podprete kostanjeviške odbojkarje.

Vir: ATHOS Kostanjevica na Krki
« Nazaj na seznam