Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Tenis na igriščih in na platnu – v živo nastajal Djokovićev portret

Objavljeno: Torek, 23.04.2024    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSC_1831

Slikarka Slavica Gulič je v živo ustvarjala portret Novaka Djokovića ...

Na igriščih Teniškega kluba Krško je do sobote do včeraj potekal dobrodelni športni in umetniški dogodek Tenis na platnu – hkrati ob turnirju Teniške zveze Slovenije za fante do 12 let je posavska slikarka Slavica (Žertuš) Gulič ustvarjala portret teniškega asa Novaka Đokovića.

PRODAJAJO ĐOKOVIČEV UMETNIŠKI PORTRET

V Teniškem klubu Krško so si želeli turnir fantov do 12 let, na katerem je sodelovalo približno 80 mladih tenisačev, popestriti še s spremljevalnim dogajanjem. »Tudi sam sem oče otroka, ki hodi na teniške turnirje, na katerih starši preživimo cele dneve in se to kar vleče, zato smo želeli to malo popestriti,« je povedal novi predsednik TK Krško Sebastjan Komočar. Dobili so idejo, da združijo šport in umetnost, tako da so k sodelovanju povabili posavsko slikarko Slavico (Žertuš) Gulič, ki je v živo ustvarjala portret po mnenju mnogih najboljšega tenisača vseh časov, Srba Novaka Đokovića. 
DSC02023

... ki je naprodaj po izklicni ceni 500 evrov.

Izklicna cena za sliko dimenzije 60 x 90 cm je 500 evrov, poskušali pa jo bodo prodati do 9. junija, ko bodo v Krškem organizirali DTS (Dolenjski teniški satelit). Izkupiček bo namenjen organizaciji teniških priprav v letu 2025. V klubu pozivajo podjetja ali posameznike k nakupu slike, ki je v tem času na ogled v Smash baru. Dogodek sta podprla tudi Mestna občina Krško in Lions klub Krško.
 
Na omenjenem turnirju TZS za fante do 12 let je v kategoriji A zmagal Lovro Marinčič, nastopila pa sta tudi domačina Dilan Komočar, ki je izpadel v četrtfinalu, in Gašper Zorčič, ki je izpadel v 1. kolu. V kategoriji B je bil najboljši Martin Stražar, domačini Liam Veličevič, Matej Koritnik in Benjamin Srpčič so izpadli v 2. kolu, Andraž Šekoranja pa v 1. kolu. Kot pravi Komočar, je bil to šele njihov drugi nastop v tej kategoriji, zato so ponosni na njih.
 
DSC01956

Dogodek sta podprla tudi Mestna občina Krško (levo župan Janez Kerin) in Lions klub Krško (desno zakladnik Matej Koritnik).


VEČ KOT IGRA

Komočar, ki je vodenje kluba prevzel pred mesecem dni, pravi, da so si za nov moto izbrali »Več kot igra«, kar pomeni, da želijo v teniškem kompleksu, kjer so šestim zunanjim in trem notranjim igriščem (pod balonom) pred dvema letoma dodali še t. i. teniško hišico z gostinskim lokalom, odpreti vrata tudi drugim dejavnostim. »Imamo kar dobre pogoje za delo in si jih želimo predstaviti tudi širši javnosti. Obnavljamo še košarkarsko igrišče, imamo tudi odbojkarsko igrišče in street-workout poligon, zato si želimo, da bi sem prihajali tudi drugi športniki, družine z otroki,« pravi Komočar. Osnovna dejavnost seveda ostaja tenis, kjer bi se radi še bolj uveljavili na slovenskem zemljevidu. V klubu imajo več kot 100 članov, od tega je več kot 60 otrok, med njimi jih je v tekmovalnem tenisu trenutno 13, to številko pa bi radi zvišali.
 
P. P., foto: P. P. in TK Krško
« Nazaj na seznam
»